stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De val 1 De val


Samen met haar man, haar kinderen, haar broer, een neefje en een vriend komt Jeanne het huis van haar demente moeder leegmaken voor het wordt verkocht. Tijdens de warme zomerdagen die de familie in het kleine en rustige dorp doorbrengt, gebeurt er niet veel. O ja, grootmoeder loopt eens weg en de kinderen zijn getuige van een ruzie tussen een metselaar en zijn hulpje die in het huis tegenover hen aan de slag zijn. De enige die zich niet helemaal op zijn gemak voelt, is de vriend des huizes, Toussaint. De familie heeft de arme, maar behulpzame sloeber wegens een voorval in het verleden opgevangen. Maar Toussaint houdt angstvallig een geheim voor zijn vrienden verborgen...

Etienne Davodeau (De Stroman, De Vrienden van Saltiel) schetst het alledaagse leven van een doorsnee familie. Je merkt het al aan de sublieme cover: het verhaal bevat geen nagelbijtende achtervolgingsscènes, gruwelijke moorden of goed van poten en oren voorziene babes. Eigenlijk gebeurt er zo goed als niets. Maar door het verteltalent van Davodeau blijft De Val tot het einde boeien. Ook de herkenbaarheid speelt hierin een rol. De strip vertelt het leven zoals het is. Subtiel behandelt de auteur thema's als liefde, vriendschap en dood. Ook generatieconflicten en het kommerloze leven van de kinderen komen aan bod. Maar de lichtvoetigheid van deze komedie is slechts schijn. Het erg pakkende einde liet me niet onberoerd. Grote klasse!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.