stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Het wolkenvolk 2 Maankind


De recensie van het eerste deel introduceerde het verhaal reeds, dus is een herhaling daarvan niet nodig. We gaan dan ook direct verder met deel 2. Dit is het deel waarin de spanningsboog strakker gespannen wordt: allerlei complicaties en bijkomende problemen duiken op. Het is zelfs nog niet duidelijk wie juist de slechteriken zijn en wie de goeden. Het verhaal toont de twee zijden van de medaille met elk hun waarheid. Op zich heeft elk een reden om de juiste zijde te zijn in het verhaal. We missen nog een beetje het algemeen overzicht om te weten wie van de twee daar ook gelijk in heeft. Met andere woorden, het verhaal is nog volledig open en kan nog alle kanten uit.

Om dan toch iets meer detail te geven: Niccolo (de jongen vanuit het wolkeneiland) wordt verliefd op Maankind. Maankind was een leerling van één van de 8 onsterfelijken, maar trapte het daar af. De onsterfelijken proberen haar nu te doden, maar zij heeft er ondertussen al 5 gedood. Eén van de onsterfelijken wil Niccolo gebruiken, om zo Maankind in een hinderlaag te lokken. Nugua, het meisje dat opgevoed is door de draken, en Wisperwind, de vrouw met de gestolen zwaarden, vechten voor hun leven tegen de Mongolen. En ondertussen verergert de situatie op het wolkeneiland dag na dag.Alleszins hoedje af voor tekenaar Schlüter en inkleurder Schulz. Ze leveren excellent werk. De dynamiek van de gevechten en het gebruik van magie worden helder weergegeven. De omgevingen, de expressies en de fantastische Aziatische elementen spreken tot de verbeelding. Prachtig gedaan.

In het kort: een zeer aangenaam verhaal dat dan ook nog mooi getekend is.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.