stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Automotiv 1 Automotiv


Hebben we in onze jeugd niet allemaal gepassioneerd naar de voorbijsnorrende vierwielers gekeken?! Velen zullen dit waarschijnlijk zelfs ook op meer gevorderde leeftijd nog doen. Ever Meulen (een pseudoniem van Eddy Vermeulen) is zo iemand met een adoratie voor auto’s, en dan voornamelijk voor oldtimers. Bovendien is zijn tweede (of eerste?) passie tekenen. De combinatie van deze twee hebben hem bekendheid bezorgd in binnen- en buitenland. Hij publiceerde onder andere in Humo en The New Yorker. Zijn 2 grootste passies resulteerden in zijn nieuwste boek: “Automotiv” waarin tientallen tekeningen en schetsen zijn verzameld.

Bij het openslaan van het boek wordt vlug duidelijk waarom de auteur internationaal is doorgebroken. De diversiteit aan tekeningen en grafische toepassingen is schier oneindig. De lijnvoering is duidelijk erg goed doordacht en veel van zijn realisaties zijn echte kunstwerken. Je kan urenlang van de ene tekening naar de andere dwalen terwijl je de vele details tot je laat doordringen. De auto(‘s) staan steeds in relatie tot de omgeving (of omgekeerd) en vormen een mooi geheel. Veel van z’n platen bevatten een heel verhaal en zijn zoveel meer dan gewoon een prent van een oldtimer.
Bij elk hoofdstuk hoort een voorwoord van onder meer Lowie Vermeersch (bekend autodesigner), François Schuiten en Herman Brusselmans. Naast deze teksten geven ook de kleine tekststukjes een echte meerwaarde aan het geheel. Je leert behoorlijk wat bij over het leven en werk van de artiest zonder dat het een moment verveelt.

Zo’n gerenommeerd artiest verdient een klassevolle uitgave. Oog&Blik | De Bezige Bij hebben reeds bewezen dat ze daar kunnen voor zorgen en presteren het ook nu weer om een pareltje in de winkels te brengen. De stoffen kaft die gedeeltelijk met papier is omwikkeld, straalt klasse uit en toont aan dat het hier niet om een ‘eenvoudige strip’ gaat. Nee, dit exemplaar laat je niet zomaar verdwijnen in een of andere kast...

Besluit: dit boek biedt auto- en/of stripliefhebbers uren leesplezier, maar is bovenal een genot voor het oog. Een aanrader!

http://www.cobra.be/polopoly_fs/1.1526337!image/2262316898.jpg_gen/derivatives/landscape670/2262316898.jpg

Tot slot wil ik jullie deze teksten uit de pers niet onthouden:

* ‘Geestig, origineel en een tikkeltje sensueel tonen deze tekeningen ons een plek boordevol fantasie, harmonie en intelligentie. Ik wou dat ik in de wereld van Ever Meulen kon leven.’ – Art Spiegelman

* ‘Kamagurka kan soms onweerstaanbaar grappig zijn, Herr Seele schitterend van lijn en kleur, maar niemand kan tekenen als de door mij devoot aanbeden Ever Meulen.’– HUMO

* ‘Inspirerend en trefzeker.’ – Joost Swarte

* De passie voor de esthetiek en de stroomlijn van auto’s spat van de bladzijden' - Standaard der LetterenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.