stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Wayne Shelton 11 Honderd miljoen pesos


Wayne Shelton, een huurling die moeilijke klussen opknapt. Hierbij verliest hij zijn eigen soort van nobelheid en eerlijkheid niet uit het oog.. tot spijt van wie het benijdt (meestal de opdrachtgevers). Doe daarbij zijn vriendin, Honesty (prachtige naamkeuze trouwens), die een zeer bekwame zakkenrolster en inbreekster is.. en je hebt de basis van deze reeks en een paar zeer leuke en spannende verhalen.

Deze nummer 11 speelt zich af in Argentiniƫ. Terwijl Wayne en Honesty aankomen per zeilboot in Buenos Aires, wordt er een nationale loterij gehouden. In een uithoek van het land wint een oud, arm vrouwtje het grote lot (100 miljoen pesos) maar zij sterft door de schok. De priester, waarbij ze inwoonde, kan het ook nauwelijks geloven, maar hij wordt vrijwel onmiddellijk door een gangster aangevallen voor dat winnend lot. In het gevecht doodt de priester de gangster en gaat hij op de loop. Ondertussen wordt de avond van Wayne en Honesty ruw verstoord door de politie, die Wayne arresteren. Blijkbaar is hij in zijn jeugd niet altijd even vriendelijk geweest en dreigt er nu een zware celstraf. Echter Wayne houdt zijn onschuld staande. Even later, na het betalen van de borgsom, neemt de tegenpartij contact op met Wayne om een klusje te klaren, in ruil voor het laten vallen van de rechtszaak. En dat klusje is achter de priester aangaan om dat lotje in handen te krijgen. Maar zoals steeds is het verhaal niet zo simpel en wordt de moraliteit van onze held op de proef gesteld. Wie heeft het meeste recht op dat geld? En zal Wayne uiteindelijk in de gevangenis belanden?

Mijn voorkeur in deze reeks gaat uit naar de iets langere, uitgebouwde verhalen. Hier krijgen we een verhaal dat op slechts 48 pagina's afgerond moet zijn, waardoor er hier en daar een wending in het verhaal gestoken wordt dat niet helemaal strookt bij het verloop van de vertelling. Natuurlijk is dit te wijten aan de hoge kwaliteit van de andere verhalen in deze reeks, want laten we eerlijk zijn, het leest vlot weg en is nog steeds een uiterst leuk verhaal. Alleen weten we dat het nog beter kan.

In het kort: spannend tussendoortje.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.