stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Agent 212 28 Monstereffect


Een gag-strip.. we hebben er een aantal in ons Nederlands stripwereldje. Kan Agent 212 zich stand houden tussen de concurrenten?

In Monstereffect zien we agent 212 in de hoofdrol (logisch niet waar?), waarbij zijn schoonmoeder dikwijls de rol van tegenspeelster opneemt. En je mag dat vrij letterlijk nemen. Het botert hoegenaamd niet tussen beiden. Elke opportuniteit wordt dan ook aangegrepen om elkaar een peer te stoven. Zo komen we ook uit bij de monster-verkleedpartij van de grootmoeder en de titel. Echt alles wordt uitgeprobeerd door beiden. Daarnaast zijn er ook nog de 'gewone" belevenissen van elke dag, die op één of andere manier toch uit de hand lopen en agent 212 in een lastig parket brengen.

De tekenstijl is karikaturaal, uitvergroot en perfect passend bij een gag-strip. De cliché's worden uitgebuit, de grappen rollen aan één stuk door en er kan niet anders dan een glimlach verschijnen. Maar hoe zit het nu ten opzichte van andere gag-strips? Wel, dit is niet de top van het huidige aanbod, maar het werkt wel. Ik schrijf het dan ook nog absoluut niet af, alleen heeft het een ietsje meer schwung nodig om de stap te zetten naar de top.

In het kort: gag-strip die een versnelling hoger dient te schakelenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.