stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Niourk 1 Het zwarte kind


Deze strip opent met een scene, die op dit eigenste moment zou kunnen plaats vinden: een schip dumpt een hoop nucleair afval in de zee. Dit opzet wordt echter gevolgd door een beeld van mensen, die in een primitief stamverband proberen te overleven. Al vlug wordt duidelijk dat het eerste geleid heeft tot een massale ramp waardoor de mensheid teruggezet is naar zijn prille begin.

De stam die we volgen spreekt en gedraagt zich primitief. Een jong buitenbeentje, een zwart kind onder een blanke stam, wordt dan ook door iedereen in de stam verstoten en wordt door de tovenaar ter dood veroordeeld. Voor dit officieel kan uitgevoerd worden, moet de tovenaar naar de stad van de goden reizen in de bergen. Die stad blijkt te bestaan uit de resten van onze hoog-technologische beschaving en is dus ideaal voor de tovenaar om uit te putten om zo zijn invloed te vergroten. Echter, er loopt daar iets mis, waardoor hij niet meer terugkeert naar de stam. Het zwarte kind besluit niet langer te wachten op zijn dood en te vluchten naar de stad. Eens daar aangekomen, wordt hij ondergedompeld in een andere wereld. De confrontatie tussen deze technologie en zijn stamgebruiken leveren humoristische, maar ook verrassende beelden op. Ondertussen heeft de stam niet stil gezeten en worden zij geconfronteerd met uit de hand gelopen nucleaire mutaties.. de zogenaamde monsters.

Het verhaal is meeslepend. Je kan niet helpen dan mee te voelen met het zwarte kind. Door de opzet is het ook al wel duidelijk dat het kind nog een hele weg en evolutie af te leggen heeft en dat het leven nooit meer zo simpel gaat zijn, dan in het begin met de stam. Er zijn een hoop intrigerende puzzelstukken op tafel gesmeten en nu is het aftellen tot wanneer we het hele plaatje gaan zien. Alvast een heel aangename introductie tot de boeken die Stefan Wul ooit geschreven heeft. Het doet echter wel de vraag rijzen of ik wel wil wachten op de volgende strip of toch eerst een bibliotheek ga induiken om toch maar te ontdekken hoe het afliep in het boek.De tekeningen zijn van hoge kwaliteit en dat de hele strip door. De tekeningen van één pagina groot zijn gewoon een lust voor het oog. Simpelweg prachtig hoe dit verhaal van Stefan Wul omgezet werd naar strip.

In het kort: als je houdt van scifi, niet twijfelen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.