stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De Engelsman die niet van vuurwapens houdt 1 Chili met blauwe bonen


Op zich, dat een Europeaan niet houdt van vuurwapens is niet geheel verbazingwekkend. Het wordt pas interessant als je dit combineert met de Far West. Ten tijde van de schietgrage cowboys, de gewelddadige Mexicaanse bendes en de verovering van het ruige binnenland van het toekomstige USA en dan toch zeggen dat je niet van geweren houdt.. ja, dat vereist een speciaal kaliber man. En dat is het hoofdpersonage Byron ook. Hij is een advocaat of zoals hij zichzelf noemt: meester in de rechten. En dat is ook echt wie hij is: een dandy met de typische grootspraak en bijhorend woorden-gebruik. De nodige 'intelligente' uitspraken passeren, maar weze gewaarschuwd, onderschat hem niet. Hij houdt niet van vuurwapens, maar dat zegt niets over het gebruik er van. Hij doet zich fijngevoelig voor maar deinst er niet voor terug menig tegenstander een kopje kleiner te maken.. Neen, onze dandy is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Daarenboven heeft hij ook nog een trouwe hulp: een beer van een man, wiens vuist je liever niet ziet afkomen. Deze stilzwijgende mastodont heeft op zijn beurt een tweeledige rol: manusje van alles en dienaar van Byron, maar aan de andere kant een geweldenaar die op zoek is naar zijn wraak.En zo komen we bij het verhaal. Byron was getrouwd met een lieftallige deerne, die hem bedroog en zijn fortuin stool toen ze er vandoor ging. Oh ja en ze probeerde toen ook Byron te doden. En laat haar nu opgedoken zijn in cowboyland. Ze maakt ondertussen deel uit van een Mexicaanse bende om zo nog meer te kunnen stelen. Maar Byron is uit op haar bloed. De confrontatie loert om de hoek. En hoe de dienaar en een klunzige indiaan passen in dit verhaal? Al wat ik kan zeggen is dat niks eenvoudig blijkt te zijn.Toch moet je geen schrik hebben dat het een zwaar verhaal geworden is. De humor is veelvuldig gestrooid over de verschillende personages. Hun karakteristieken zijn net een beetje uitvergroot en leveren zo genoeg materiaal voor de humoristische noten. De tekeningen volgen dit: uitvergrootte tikjes en expressies. Het levert mooie, komische beelden op.

In het kort: Leuke start.. benieuwd wat de rest van het verhaal zal brengen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.