Recensie

Milan K. 3 De oorlog van de Siloviki's


Als je deze reeks nog niet kent, is ze misschien het best te vergelijken met Largo Winch. In de eerste twee delen van die reeks maken we kennis met een jonge wees die geadopteerd wordt door een rijk, ver familielid. Als die sterft moet hij met enkele tegenstanders afrekenen en uit de penarie raken alvorens hij zijn wettige erfenis kan opstrijken.
Net als Largo Winch is ook Milan niet vies van wat actie en wat vrouwelijk schoon en nu hij ook geld ter beschikking heeft gekregen, is de vergelijking helemaal rond.

Milan Kings echte naam is eigenlijk Mikhail Khodorov. Hij is de zoon van een steenrijke Russische oligarch. De vader werd er echter door de machthebbers (valselijk?) van beschuldigd een verrader te zijn en werd eerst opgesloten en daarna vermoord. Ook zijn vrouw en kinderen werden vermoord, alleen Mikhael kon samen met zijn lijfwacht ontsnappen. Om te overleven leeft hij ondergedoken in de Verenigde Staten onder de naam Milan. Toen zijn vader gevangen zat kon hij regelmatig skypen met zijn zoon. Hij vertelde toen altijd oude familieverhalen. Milan dacht dat dit was omdat dit het enige was dat zijn vijanden, waaronder president Palin, hem niet konden afnemen. Maar eigenlijk had Khodorov voorzieningen getroffen om zijn familie rijk te laten verder leven en waren die verhalen een soort van code om toch nog zijn erfenis door te kunnen geven. In het vorige deel kon Milan dus eindelijk een deel van de erfenis verzilveren, daarbij krijg hij ook een steuntje in de rug van enkele Russische geheimagenten die niet meer akkoord zijn met hoe president Palin omgaat met het land. Ze plannen dan ook een aanslag op Palin en vragen Milan om hulp. Dit verklaart dan ook direct de titel, want Siloviki is een soort bijnaam van een Russische geheimagent.

De tekeningen van Corentin Rouge zijn in een prachtige realistische stijl. Hij zorgt ook zelf voor de heldere inkleuring. Leuk detail is dat Corentin is genoemd naar de stripfiguur van Cuvelier. Om raad te krijgen moest hij ook niet ver lopen want Michel Rouge, bekend van Blueberry en Simon de Samaritaan, is zijn vader. Voor Sam Timel, een Amerikaan, zijn dit de eerste passen als scenarist van zogenaamde “Europese strips”. Deze reeks is absoluut een aanrader, en dit is een ideaal instap moment want met dit deel wordt de eerste cyclus van drie delen afgerond.



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.