stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Argus 11 '13 - Nieuwsoverzicht in meer dan 200 cartoons


Het eindejaar nadert met rasse schreden en dus is het de boodschap om snel met een jaaroverzicht te komen zodat dat z’n weg vindt naar de pakjes onder de kerstboom. Meestal is het nadeel dat er dan (bijna) een maand ontbreekt in dat overzicht…

Gelukkig is dit bij een cartoonreeks minder erg dan bij veel andere uitgaves. En dat is maar best ook, want eigenlijk bevat dit album een bundeling cartoons uit de periode oktober 2012 tot en met september 2013. Heel wat van de moppen verschenen reeds in ‘Metro’ en/of weekblad Eppo maar bevat tevens ook niet eerder gepubliceerde cartoons.
http://www.argus-online.nl/user/gallery/cartoon/A-100613.gif
Het doelpubliek van Argus is in de eerste plaats de Nederlandse bevolking. Tekeningen over Willem-Alexander en Rutte zijn bijvoorbeeld niet echt aan de Belgen besteed. Daar moet ik wel bij zeggen dat de meeste grappen goed te begrijpen zijn en ook aan de Vlaamse bevolking het nodige plezier kunnen verschaffen.
Verwacht u niet aan een chronologische weergave van de meest memorabele momenten uit Nederlands meest recente geschiedenis. De auteurs opteerden er immers voor om te werken met dossiers zoals dossier Fyra, Obama, winter, voedselfraude, Rutte,... Deze benadering kan ik wel smaken omdat je vlugger opnieuw mee bent (en blijft) met het hele verhaal rond die gebeurtenissen. De grootste verdienste is natuurlijk dat René Leisink gevat uit de hoek kan komen en erin slaagt om heel wat brandend actuele thema’s met de nodige relativering en humor weer te geven.
http://www.argus-online.nl/user/gallery/cartoon/A-260613.gif
Wie dol is op de moppen van Argus, kan ook terecht in Google Play (zoeken op ‘argus’, maar vergeet niet ‘meer weergeven’ aan te klikken én in de App Store. Vanzelfsprekend is ook de website www.argus-online.nl of www.facebook.com/argusonline een goede toevluchtshaven voor meer plezier.

Besluit: wie nog een klein cadeautje zoekt om iemand te verrassen, kan gerust dit boekje met meer dan 200 cartoons overwegen. Het geeft een leuk overzicht van heel wat gebeurtenissen. Vooral de Nederlandse bevolking zal zich aangesproken voelen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.