Recensie

Legende 6 Het geheim van de Lamiae


Tristan heeft eindelijk de plaats ingenomen waar hij recht op heeft. Orde op zaken werden gesteld zin zijn Hertogdom. Hij bezoekt zijn vader die hij reeds lang niet meer gezien heeft en na een copieuze maaltijd legt hij zich te slapen. Maar in zijn nachten wordt hij achtervolgd door Lamiae, schepsels die zijn ziel proberen te betoveren in zijn slaap. In deze parallele wereld vecht hij tegen de duivel en komt zo terug in zijn hertogdom waar de bevolking hem op handen draagt maar waarschuwt voor een ernstige natuurramp. Ze brengen Tristan op de hoogte van de Grote Vloed aan de andere kant van het bos waar de zee is. (hoe ze dit te weten gekomen zijn wordt jammer genoeg niet verklaard). Deze zal haar zilte baren met woest gedruis over dit arme land uitstorten. Hij moet in het aanbelendend woud op zoek naar 'het kasteel' waar het kind waarvan hun lot afhangt gevangen zit. Dit alles moet gebeuren voor de dageraad, daarna is het te laat. Op zijn pad zal hij verschillende hindernissen en illusies tegenkomen die Tristan op het verkeerd spoor willen brengen.

http://www.editoresdetebeos.com/imagesbd/autores/429.jpg

Swolfs, gekend van 'Durango', 'De Pins van de nacht' en andere top-series laat zich hier nog eens helemaal gaan. Dit verhaal, dat nauw samenhangt met de sprookjes- en Feeënwereld, is een nieuwe start voor de reeks. Nadat Tristan ontdekt dat een hofhouding commanderen toch niet zijn ding is gaat hij terug naar zijn roots, namelijk de natuur, waar hij in zijn jonge jaren leuke herinneringen aan heeft over gehouden.
De tekeningen en het scenario zijn zo typisch Swolfs dat je met gemak het verhaal, dat toch vrij complex start door de overgang van het echte leven naar de droomwereld, kan volgen. Swolfs zou Swolfs niet zijn mochten zijn tekeningen niet tot in het detail zijn uitgewerkt.

En toch werd er in deze strip een flater van formaat geslagen. En neen, het ligt niet aan de uitgever maar aan de nummering door de tekenaar zelf. De pagina's 35 en 36 zijn verkeerd genummerd en dus ook in de verkeerde volgorde gedrukt. Kijk zelf maar na in je eigen exemplaar. De volgorde van de duik van Tristan en de fee kloppen totaal niet.

Toch blijft ook deze strip bekoren. Een uurtje genot, geschonken door een snel maar degelijk scenario, getekend door een Brusselaar met talent. Benieuwd of 'Legende' nog een vervolg zal krijgen want je krijgt de indruk dat met dit deel de cirkel rond is. Maar we leven op hoop.

http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_175772.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.