stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Abeltje INT 1 Abeltje


Met Abeltje krijgen we nieuw werk van Renaud Dillès voorgeschoteld. Net zoals met Dromen & muizenissen krijgen we weer een poëtisch verhaal voorgeschoteld met dieren in de hoofdrollen. Ditmaal zorgde hij echter niet zelf voor het scenario, maar zat Hautière, die we beter kennen van een compleet andere soort van verhalen, achter de schrijftafel.
Ditmaal geen muis in de hoofdrol, maar een naïef klein vogeltje: Abeltje. Hij heeft een hoed die hem iedere dag een nieuwe wijsheid bezorgd in de trant van “wil je populair zijn, ga dan dood of ga op reis”. Hij leeft in een rustig moeras, waar er bijna geen vrouwen wonen. Maar dan wordt hij verliefd op Epilia, die daar als toeriste enkele dagen verblijft. Als hij bij zijn vrienden te rade gaat krijgt hij niet echt nuttige tips over vrouwen. Zo verklaart zijn vriend Mikhail:” vrouwen zijn als bloemen: ze zijn mooi en ruiken lekker, maar zelf moet ik ervan niezen.”. Kortom zij kunnen hem niet verder helpen. Als een vriend van Epilia hem dan toch advies geeft, raadt hij Abeltje aan dat hij Epilia de maan zal moeten geven als hij haar wil versieren gaat hij dan ook vol goede moed aan de slag! Hij trekt samen met zijn hoed en een knapzak richting Amerika waar ze naar het schijnt, machines hebben die kunnen vliegen! Abeltje die nog nooit een stap buiten zijn vertrouwde omgeving heeft gezet loopt als een naïeve kleuter zijn lot tegemoet. Gelukkig kan hij onderweg wel op enkele goedmenende dieren rekenen. Meer mag ik niet vertellen over deze fantastische strip.
Laat je niet misleiden door de kaft en de tekeningen die zeemzoet zijn en precies op een verhalen boek voor de allerkleinsten lijken! Dit verhaal blijft aan je ribben kleven! Een van de beste strips van het jaar!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.