Recensie

Oorlog en liefde 6 Het eerloze leger


Uw recensent slaat het album dicht en heeft dan onderstaande conversatie met zichzelf:

- aah, shit ... Nu is het genoeg, ik stop met recenseren.

- Waarom?

- Dit is deel 6.

- Ja, en dan?

- Ik heb de rest van de reeks niet.

- En je snapt het verhaal niet?

- Nee, dat is het niet. Ik vind het zo goed dat ik me de rest van de reeks wil aanschaffen. 5 hardcovers. En da's niet de eerste keer. Af en toe eens een strip krijgen is leuk, maar strips als deze zijn een aanslag op de portemonnee. Ik ga ze toch niet kopen, nem! Must... resist...

- Pfff, ik geef je maximaal 2 dagen.

2 uur later stond ik in de stripwinkel.

De derde samenwerking tussen Beuriot en Richelle is echt wel een klassieker in wording. In deel 6 zit Martin aan het oostfront, waar veel meer oorlogsgruwel is dan in West-Europa. Zelfs wie weg mag van het front, is niet veilig. De Oekrainse partizanen laten geen kans onbenut om de Duitsers uit de weg te ruimen. En dan moet je nog uitkijken voor de SS. En de Russische beer komt alsmaar dichterbij.
De SS wil alle sporen van zijn wandaden uitwissen. Want wandaden zijn er bij de vleet: hele dorpen werden uitgeroeid. Het Duitse leger heeft zich echter steeds gedistantieerd van deze oorlogsmisdaden. Of toch niet? kleeft er burgerbloed aan hun handen?

Richelle schets een mooi portret van een officier die zijn waardigheid probeert te behouden terwijl rond hem de hel in alle hevigheid woedt. Iedereen probeert de gruwel op zijn manier te verwerken. Voor velen is alcohol de vluchtweg.
Het is al eens gezegd, maar nogmaals: deze prachtreeks hoort echt wel in uw boekenkast.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.