stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Drakendynastie 3 De zielengevangenis


In “De zielengevangenis” krijgen we opnieuw een verhaal voorgeschoteld vol typische Chinese magie. Het vormt tevens het sluitstuk van de trilogie “Drakendynastie”. Zoals zo vaak in Chinese verhalen, spelen de draken en feniksen een prominente rol. Deze maal overheersen de mythische wezens in hun menselijke vorm…

Heel kort waarover het gaat in deel 3: Huàn, de vleesgeworden feniks, blijft er alles aan doen om haar zoon uit de klauwen van de draak Ying Long te bevrijden. Reeds 5 aardse jaren zijn verstreken, maar ze zet haar inspanningen en wraak koppig door. Haar gevoelens voor de Gekke Baron maken haar missie er niet steeds even eenvoudig op.

Het originele uitgangspunt is dat Sunya, de zoon van de prinses, door een draak wordt getoond wat zich op aarde allemaal afspeelt of afgespeeld heeft. Door dit principe toe te passen ontlopen auteurs de moeilijkheden die optreden bij 2 verschillende tijdsbelevingen (de tijd verloopt véél trager voor de zoon van de protagoniste). Bovendien hebben ze wat meer bewegingsvrijheid en kunnen ze sommige informatie snel de revue laten passeren zonder de schwung uit het verhaal te nemen. De hele vertelling is trouwens erg vlot. Alleen met de hoeveelheid aan namen had ik wat problemen, waarschijnlijk doordat het geen namen zijn die in onze contreien worden gebruikt. Even terugbladeren was zo nu en dan dus wel een must.

Het tekenwerk kan mij bij dit album het meeste van alles bekoren! De tekeningen scheppen een prachtig en sfeervol oosters geheel. Door enorm veel te variëren in bladschikking en pagina-opbouw verveelt het tekenwerk geen moment. Je kan je ogen goed de kost geven en wordt niet teveel afgeleid door een teveel aan tekst. Civiello laat de protagoniste van dienst de Jian of rechtzwaard vaardig en flitsend hanteren in een wervelend geheel. Ter info: de Jian staat in China symbool voor rechtvaardigheid, discipline en eer. Er is dus duidelijk aandacht besteed aan de details.

Besluit: zonder twijfel is deze reeks niet voor iedereen weggelegd, maar liefhebbers van de oosterse vertelkunst kunnen hun hartje ophalen. Wie de eerste 2 delen reeds in huis heeft, zal na het lezen van dit deel eindelijk de ontknoping van dit magische verhaal kennen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.