stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Hollywood Boulevard INT 1 Hollywood Boulevard


Hollywood boulevard is een werk van lange adem gebleken. Het eerste deel van dit tweeluik verscheen al in 2009. Het tweede deel is niet apart uitgebracht maar verscheen vorig jaar in een integrale editie in het Frans. Saga brengt nu deze integrale uit in het Nederlands. Naar goede gewoonte verscheen eerst een hardcover editie en verschijnt de softcover editie in juni.
Het verhaal is van de hand van Jérome Félix. Hij is ook de auteur van het tevens bij Saga verschenen “Erfenis van de duivel”. Blijkbaar situeert hij zijn scenario’s graag in de woelige jaren dertig, want beide verhalen spelen zich af in deze periode. Dit keer is de locatie echter Hollywood.
Billy Bob Butler is een scheel kijkende jongeman. Als zoon van een keuterboer heeft hij maar beperkte toekomstperspectieven. Hij schrijft echter een succesvol feuilleton voor de plaatselijke krant en wil dit script dan ook verkopen in Hollywood. Met het laatste geld van zijn ouders trekt hij op pad. Op zijn reis richting Tinseltown ontmoet hij Scarlett, een jonge vrouw die het ook wil maken in de filmwereld en die profiteert van Billies naïviteit.

U denkt wellicht: "Oh nee, toch niet weer het verhaal van arme, dromerige jongelui die naam willen maken in de film maar vlug gedesillusioneerd raken door de harde wetten van de filmwereld die niets van doen heeft met de dromen die ze verkoopt in de filmzalen?" Ik dacht ook zo over het verhaal tot ik bijna halfweg was. Maar toen gaf Félix een prachtige draai aan zijn verhaal waardoor de schijnwereld van Hollywood nog meer gebakken lucht lijkt dan die in werkelijkheid is!
Want Harry Gerling, de grote baas van National Pictures, heeft een ingenieus systeem bedacht om zijn filmsterren onder de blijvende aandacht te houden: ook hun privéleven wordt voor hen bepaald door scriptschrijvers! Dus alle liefdesperikelen, drankproblemen en ongelukken van de grote sterren zijn niet meer of minder dan nieuwe plotwendingen uit een verhaal! Billy Bob krijgt dan toch een kans in Hollywood maar dan wel als scriptschrijver van het leven van een acteur. Meer nog: hij mag het verdere leven van Scarlett bepalen!
Als een journaliste toevallig dit systeem ontdekt, gaan de poppen aan het dansen en is niemand meer veilig!
http://i1183.photobucket.com/albums/x468/bartbostyn/limanhollywoodboulevard.jpg
De tekenstijl van Ingrid Liman, en dan zeker haar losse tekeningen met art nouveau versieringen, laat met denken aan de tekeningen van Terry Dodson, ze hebben ook hetzelfde kleurgebruik, al zijn de dames van Liman minder rondborstig! Je ziet ook een duidelijke evolutie in haar tekeningen, de tekeningen in het tweede deel zijn veel dynamischer.
Kortom de prachtige tekeningen vullen dit originele verhaal verder aan zodat dit een echte aanrader is die niet in je kast mag ontbreken!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.