stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De negen van het godshuis 2 De innerlijke stem


Eerlijk is eerlijk, na deel één te lezen had ik toch wel iets van .. "Huh, wat? Mhhh..", maar dit tweede deel geeft een veel beter idee over deze reeks en het staat me wel aan waar er heen gegaan wordt. Ik ben dan ook blij dat Arboris deel 1 en 2 samen aanbiedt!

Waar gaat het over?
Ene Pierre wordt op korte tijd een beroemd dirigent. Maar hij beseft dat de mensen die hem van vroeger kende, een bedreiging voor hem kunnen zijn. Vermits hij geen directe familieleden heeft, moet hij deze alvast niet doden. Maar zijn ex-vriendin heeft pech. Hij vermoordt haar en gaat daarna een concert geven. Echter hij grijpt dit ook aan om zich van het rijke leven, waarmee hij erg in de kijker staat, af te keren en hij trekt er op uit. Onderweg merkt hij dat als hij iets genoeg wilt, de krachten rond hem samenwerken om hem dat te geven. Geen geld? Dan biedt iemand hem wel een maaltijd aan of vindt hij geld of... Maar de andere zijde van de medaille bestaat eruit dat hij opgejaagd wordt door een geheime dienst. Deze dienst heeft ontdekt dat een aantal mensen, waaronder Pierre, ineens over speciale krachten beschikken en ze willen die dan ook graag ontleden om zelf te gebruiken. Echter deze 'gelukkigen' zien dat niet zitten. Het is bijgevolg niet alleen Pierre dat opgejaagd wordt. En wat als al deze mensen nu eens gaan samenwerken en hun krachten gezamenlijk inzetten?

Het is dus een licht fantastisch verhaal met supernatuurlijke krachten, maar vooral een verhaal van zij tegen ons. En toch is dit geen klassiek goed tegen slecht verhaal, want, tja Pierre heeft ook al gemoord zonder enige schroom en de geheime dienst zijn ook geen doetjes. Misschien is het zelfs beter om te zeggen dat het vertelt hoe macht mensen aanzet tot absoluut eigengewin. Alhoewel, we wellicht nog wel een paar twists in deze reeks gaan krijgen. In ieder geval, verschillende elementen worden hier leuk samengebracht. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe dit verder uitgediept gaat worden.De realistische tekenstijl maakt het allemaal heel geloofwaardig, te meer daar het allemaal gebeurt in het Frankrijk van een paar jaar geleden. Het is dan ook heel herkenbaar. Een zaak wat ik zeer apprecieer is het smoelenwerk. De duidelijk verschillende gezichten die allemaal hun eigenheid hebben, spreekt me enorm aan. Te meer daar zelfs doorheen verschillende haarstijlen en andere gezichtsversieringen (brillen, baarden,..) Pierre toch Pierre blijft.

In het kort: interessant begin.. ik verlang naar meer!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.