Recensie

Love (Dark Dragon Books) 3 De leeuw


http://chrysopee.dd1.free.fr/Img_PAO/Matos_BD/Love_T3_pl1.JPG

We zijn al aanbeland bij deel 3 in deze reeks. Telkens wordt er een dierensoort uitgekozen en worden de instincten en eigenheden van die soort in de verf gezet: de slimme vos, die haar moederhart niet kon weerstaan ondanks alle gevaar, alsook de jagende tijger die niet weet van opgeven tijdens zijn jacht. En dan is het nu tijd voor de koning onder de dieren: de leeuw. We beginnen de leeuw te volgen, wanneer hij nog een zwervend bestaan kent, na de verstoting uit de groep van zijn moeder. Doordat hij alleen is, is het dikwijls een ongelijke strijd wanneer hij voedsel tracht te bemachtigen en moet hij regelmatig afdruipen. Maar al gauw vindt hij een groep waarvan hij de leider bevecht om zo de groep over te nemen en zelf te leiden. Hij wint en wordt bijgevolg vanaf dan gevolgd door de groep. Ze trekken rond op hun dagelijkse zoektocht naar voedsel, maar langzaamaan wordt hij ouder. Zal er een jongere leeuw hem, op zijn beurt, komen uitdagen?

De kracht van de leeuw is onmiskenbaar en wordt geweldig in beeld gebracht. Hij is de koning van de groep en zo gedraagt hij zich ook. Iedereen moet hem respect betonen. Zijn donkere manen en zijn pure spierkracht maken hem tot een impressionante verschijning, waar iedereen voor wijkt.. of toch zolang hij ook de meester is. Het is geen rustig leven, het leven van een leeuw. Ik ben onder de indruk van zijn machtige uitstraling, maar tegelijkertijd voel je toch een beetje medeleven voor de leeuw, die al vechtend zijn leven leidt en wellicht zo ook zal ondergaan. Dit eeuwige conflict wordt hier mooi in beeld gebracht.

http://chrysopee.dd1.free.fr/Img_PAO/Matos_BD/Love_T3_pl4.JPG

Eigenlijk behoeft het geen woorden meer, maar de tekeningen zijn opnieuw wondermooi gebracht. De dieren worden prachtig in hun eigenheid getoond en dat van hun beste en slechtste zijde. Dit voelt zo heerlijk 'echt' aan, wat aangeeft dat de tekenaar opnieuw de essentie heeft kunnen capteren en tonen. Prachtig gedaan.

In het kort: dit aangehouden niveau maakt dit tot een reeks die je best aangrijpt met je twee handen en daarna nog lang koestert!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.