stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De muzikant 1 De muzikant


Met het alom bejubelde Persepolis werd Marjane Satrapi meteen een grote naam in de stripwereld. Een beetje ongerust begon ik haar nieuwe strip, De muzikant, te lezen. Zou ze het hoge niveau van Persepolis kunnen benaderen? Ja hoor, Satrapi's nieuwe werk overtreft zelfs haar vierluik over haar jeugdjaren in Iran.

De muzikant vertelt het verhaal van de muzikant Nasser Ali Khan, een oom van de moeder van Satrapi. Nasser Ali is doodongelukkig. Zijn vrouw heeft bij hun zoveelste ruzie zijn tar (een muziekinstrument) vernield. Hij gaat op zoek naar een andere tar, maar elk instrument dat hij koopt klinkt vals. Nasser Ali Khan heeft er genoeg van. Hij wil sterven. Hij kruipt in zijn bed en acht dagen later is hij effectief dood.

In de volgende hoofdstukken volgen we Nasser Ali Khan tijdens de acht dagen tussen zijn beslissing om te sterven en zijn eigenlijke dood. Hij blikt terug op zijn leven, zijn huwelijk, zijn kinderen, een pijnlijke liefdesgeschiedenis... Zelfs Sofia Loren en Azraƫl (maar dan niet de kat van Gargamel) passeren de revue.

De strip is een aaneenschakeling van schitterende humor, prachtige dialogen en leuke anekdotes. Net zoals in Persepolis dus, maar de intelligente manier waarop Satrapi het verhaal opbouwt, met veel flashbacks en -forwards, brengt de bevestiging van haar verteltalent. En hoe!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.