stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Angry Birds (Ballon) 1 Operatie omelet


We hebben er allemaal al eens mee kennis gemaakt. Ofwel via een app op onze gsm of tablet of via de tekenfilmreeks die op de tv loopt. Angry Birds. Wie heeft er al niet eens één van die vogeltjes met zijn katapult afgeschoten om de versterking van die Bad Piggies in de vernieling te schieten?

Wel voor de fans van deze kwaad ogende maar allerliefste vogeltjes is er nu ook de strip, getekend door enkele illustere onbekenden zoals Cesar Ferioli en Giorgio Cavazzano en jean-Michel Boesch die de cover verzorgde.

Het idee is hetzelfde als het spel. De vogels doen er alles aan om hun eieren te beschermen en de varkens doen dan weer het onmogelijke om deze te veroveren. Want laten deze laatsten nu overleven door het eten van deze eieren.

Twee grote verhalen, 'Een sapje van het huis' en 'De Maxivarkens', zijn de draaischijf van de strip, aangevuld met één pagina gags en meerdere pagina's kortverhalen.

Deze reeks zal de jongeren, verslaafd aan het spelletje, zeker kunnen bekoren. De verhalen zijn dan ook dusdanig opgevat dat het jonge publiek de verhalen zonder moeite kan volgen. Ook diegenen die de Angry Birds toch niet zouden kennen, ook al kan ik me niet echt indenken dat deze nog te vinden zijn of het moet in Papa-Nieuw-Guinea zijn, kunnen alsnog kennis maken met deze figuurtjes door de korte voorstelling van de hoofdpersonages in het begin van het verhaal.

http://www.siamget.com/sites/siamget.com/files/imagepicker/5/angry-birds-motion-comic.pngDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.