stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

La mondaine 1 Deel 1


Tijdens een bombardement op Parijs, schuilen heel wat mensen in de ondergrond. Aimé is er daar één van. Hij is een inspecteur van de zedenpolitie en had juist een prostituee in de boeien geslagen. Natuurlijk trekt dit de aandacht en al vlug ontstaat er een boeiend gesprek. Hierdoor wordt Aimé terug gekatapulteerd naar zijn beginperiode bij deze politiedienst. Hij had immers beslist om te verschuiven van de dienst harde criminaliteit naar de zedenpolitie, maar moest daar weer door een 'groene' periode met de onafwendbare ontgroening. Het waren geen doetjes en de regels waren flexibel. Dit kwam enigszins als een verrassing voor Aimé, die tot dan een zekere onschuld had kunnen bewaren. Hij kreeg echter een grondige doop in de perverse zijde van Parijs.Daarnaast was ook zijn persoonlijk leven niet zo alledaags. Hij leefde nog steeds in bij zijn moeder, ondanks of misschien wel omdat hij de vrucht is van een verboden liefde tussen zijn moeder en een pastoor. Die priester had wel zijn ambt laten vallen, maar echt helemaal goed is het nooit meer gekomen. Ondertussen was de vader zwaar dementerend geworden en probeerde de moeder de illusie van een perfect leven in stand te houden.Er zit bijgevolg meer dan één kink in de kabel. En nergens vindt Aimé een beetje rust.. of misschien brengt één van de prostituees wel de verhoopte liefde in zijn leven. Wie weet? Er zijn veel verhaallijnen geopend en ze maken het leven niet bepaald gemakkelijk voor Aimé. Naast spannend kan je dit verhaal ook wel geheimzinnig noemen, in de zin dat er veel achter de hand gehouden wordt. Ook de periode waarin dit verhaal zich afspeelt, juist voor en tijdens de tweede wereldoorlog, geeft een speciaal sfeertje aan dit verhaal. De losse jaren van Parijs en de bezetting van de Duitsers.. wat voor gevolgen zal dit hebben voor Aimé en zijn dienst? Die uiteenlopende combinatie, maakt het uitermate geschikt om een vleugje humor toe te voegen, die het perfect sluitstuk vormt om een boeiend verhaal te creëren. Geslaagd, noemt men dat ook wel eens.

In dit verhaal wordt er heel veel verteld met gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. Dikwijls vormen zij een belangrijk onderdeel van de humor. De tekenstijl geeft hier ook alle kansen toe door de gezichten uitdrukkelijk in beeld te brengen. De scenarist en tekenaar zijn perfect op elkaar ingespeeld om dat voor elkaar te brengen.

In het kort: Een humoristisch mysterie.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.