stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De autoreportages van Margot 4 De coureur met de twee gezichten


Het gebeurt niet vaak maar nu is het wel degelijk het geval. Een titel die veel te veel verraadt. ;-)

Margot en Louis genieten van een vakantie op een romantische bestemming in Toscanië. Beiden zijn, zie de vorige delen, bezeten door alles wat vier wielen en een motor heeft, maar nu dus even niet. Genieten van elkaar en de prachtige omgeving is waar ze hier voor zijn. Maar het toeval beslist er anders over. Margot, genietend van een duik in de heerlijke Middellandse zee, stoot met haar voet tegen een hard object. En laat dat nou toevallig auto-gerelateerd zijn. De deur van een Fiat 500, oorspronkelijk behorend tot een race-model. Blijkt dat de eigenaar een tragisch ongeval heeft meegemaakt en zijn leven moet slijten in een rolstoel. Tegen de wil van Louis gaat Margot, op haar vakantiebestemming, op onderzoek.

http://static.skynetblogs.be/media/149064/925534129.JPG

'De coureur met twee gezichten' is een echte whodunit. Agatha Christie 'après la lettre'. De tekeningen staan natuurlijk bol van de prachtige bolides en minder-bolides want deze maal staan voornamelijk de Italiaanse merken in the spotlight. Scenarist Olivier Marin heeft het in zich om een verhaal vol suspense te tekenen. Spanning en intrige druipen van de pagina's, gekruid met de nodige humor. Want, zoals Marin beseft, spanning moet regelmatig afgewisseld worden met een ontspannend moment. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Callixte zijn tekeningen kan je vergelijken met die van de onfortuinlijke Minck Oosterveer. Dat hij auto's op papier kan zetten mag blijken aan de snapshots die alom aanwezig zijn in het verhaal. Soms iets te nadrukkelijke maar dat zal wel aan mezelf liggen. Mijn passie voor wagens beperkt zich namelijk tot de sleutel in het contact steken en hopen dat dat mormel start. Toch kunnen de tekeningen van die mini-bolides me wel bekoren. Ze zijn zo mooi afgewerkt....

Leuk verhaal om te lezen, mooi afgewerkt scenario en prachtige tekeningen. Enfin, alles om te bekoren.

http://www.bdnet.com/img/comment/ean/margotluxe-bonus2.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.