Recensie

Atalante 6 Het labyrinth van Hades


Een nieuwe Atalante.. altijd iets om naar uit te kijken. Atalante is een vrouw met ballen die mee op pad trok met de argonauten in hun zoektocht naar het gulden vlies. En naar goede gewoonte in de oudheid, gaat geen enkele reis waarbij helden betrokken zijn vlot. Onderweg komen ze altijd bijna onoverkomelijke obstakels en uitdagingen op het randje van de afgrond tegen. Toch weerhoudt het hen niet om keer op keer de volgende etappe van de reis aan te vatten.

In dit deel dwingt een storm hun boot uit koers om dan bijna helemaal te vergaan met man en muis. De manschappen en Atalante worden op een eiland gesmeten (met de hulp van een goddelijke handje) waar ze hun gehavende boot gaan repareren. Maar nog voor ze er kunnen aan beginnen, maken ze kennis met de 'lokale' bevolking. Deze mensen zien er een nogal afstotelijk uit, zo sjofel en groenig, maar al vlug merken we dat het om een soort mensen gaat dat het leven van anderen wil opeten en daarom maar bijt in alles menselijk dat ze tegenkomen. Je zegt nu ongetwijfeld zombie, maar dit is de oudheid en dus praten we van ontsnapten uit het rijk van Hades. Zij willen het leven teruggrijpen en hebben daar geen beter manier voor dan mensen op te eten. En al vlug realiseren de helden zich dat één van hen gebeten is en dat dit er voor zorgt dat zijn dieet ook veranderd naar mensenvlees. Er zou echter een remedie bestaan, maar daarvoor moeten ze afdalen in het rijk van Hades. De dichtstbijzijnde poort naar dat rijk ligt op het eiland bij de ontsnapten. Een gevaarlijk avontuur kondigt zich aan voor onze heldin.

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/atalante-06-8.jpg

Dit is toch geweldig gevonden: zombies die gewoon passen in de mythologie van de oudheid zonder een extra godenrijk te moeten uitvinden of iets anders geks. Zo simpel maar zo subliem. Het spreekt me dan ook enorm aan. Ik kan het hierdoor ook hoegenaamd niet erg vinden dat dit slechts deel één is van dit verhaal. Dit werkt en hoe!

http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2014/Atalante6_PR.jpg

De tekenstijl van Crisse kennen we ondertussen al wel: utopisch mooie lichamen (de helden), afschuwwekkende zombies en mysterieuze locaties. Het klopt helemaal.

In het kort: entertainende reeks waarbij dit verhaal er in slaagt om net nog beter te zijn dan de rest.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.