Recensie

Lincoln 8 Het spook in de loopgraven


Lincoln, de typische yankee, bezit duizend levens. En of hij daar volop gebruik van maakt ervaar je in elke strip. Hij leeft er lustig op los, gaat elk duel aan en tart elke kogel alsof het de laatste kan zijn.

http://inthemorningmag.com/wp-content/uploads/2013/09/lincolnt8-detail_0.jpg

In het achtste deel vinden we Lincoln terug in het jaar 1917 terwijl hij in een boot de grote plas oversteekt om Europa uit de greep van de Duitse natie te helpen. Alhoewel. Een nobel doel en Lincoln? Is dat geen contradictie? Op de boot verzamelt hij geld door te gokken met een kaartspel. De bedoeling is om dit geld te gebruiken om, eens ze in Frankrijk landen, er vanonder te muizen en in een leuk en rustig plekje een nieuw leven te starten. Maar het ongeluk volgt Lincoln nog steeds en alles loopt niet zoals hij het gewenst heeft.

Vanaf deel één was ik verkocht. Niet alleen door de tekeningen maar vooral door het scenario. Lincoln is de anti-held die zijn geloof legt in het feit dat hij onsterfelijk is. Misschien net iets te overdreven, zelf. Het aantal levens dat hij op het slagveld laat in Frankrijk is fenomenaal. Hilarisch, zelf. Het is zo absurd, zo erover dat het gewoon grappig is.

Het is een reeks waar iedereen vrolijk van wordt. Geen moeilijke literatuur, gewoon de nonsens op je af laten komen en genieten bij elke pagina die je omdraait. Een uitstekende reeks om de stress even van je af te schudden.

http://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_194434.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.