Recensie

Brom & Vlieg S1 Vliegangst


Brom & Vlieg zijn twee vliegen die al jarenlang de pagina’s van zone 5300 onveilig maken. Dat is een Nederlands tijdschrift dat naast strips ook veel aandacht besteed aan beeldende kunst, muziek, film en literatuur. De strips zijn vooral van jong aanstormend talent die zo een publicatiemogelijkheid krijgen.
http://www.zone5300.nl/images/3698.jpg
Deze strip is de eerste bundeling van Brom & Vlieggrappen, na enkele boekjes onder eigen beheer. Net zoals alle vliegen zijn ook Brom en Vlieg niet vies van een lekkere drol op tijd en stond. Daarnaast proberen ze echter ook mee te gaan met hun tijd en zijn ze op ook druk bezig met mulitmedia. Zo zoeken ze een nieuw onderkomen voor hun kroost op marktplaats, zijn ze bezig met e-mail en faecesboek of proberen ze belle libelle te verleiden met de hipste accessoires. Om hun plaats in zone 5300 te rechtvaardigen zijn ze natuurlijk ook erg bezig met film en muziek, ze gaan dan ook naar diverse festivals. De vliegen geven veel kritiek op de Nederlandse politiek situatie zodat sommige grappen voor mij verloren gingen. Wel leuk is dat Sandra de Haan regelmatig zelf tussenkomt in de strip als de twee vliegen over de schreef gaan. De meeste grappen zijn echter gewone gebeurtenissen in het leven van Brom & Vlieg en die komen in het boekje beter tot hun recht dan de verwijzingen naar festivals, of protestacties die in de tijd van publicatie in het tijdschrift waarschijnlijk wel grappig waren.
http://www.zone5300.nl/images/4312.jpg
Met een strengere selectie was het boek tijdlozer geweest en had het me meer kunnen overtuigen



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.