stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Wielergek! 7 Deel 7


Wielergek zijn ze, de wielerploeg die gevolgd wordt in deze gag-strip. En deze keer krijgen we niet alleen bloopers van op de fiets, maar ook van in hun gewone leven. Natuurlijk heeft de fiets er wel altijd ergens iets mee te maken, maar toch wordt het het strijdveld open getrokken naar meer dan de fiets. Een favoriet thema in dit deel is de relatie met de vrouw en hoe de wielergekte daar zo zijn bijdrage aan levert... ja, dat is enigszins sarcastisch bedoeld.

Daarnaast krijgen we hier ook wel verhaallijnen in deze strip, die doorgetrokken worden over verschillende gags heen. Zo is er bijvoorbeeld een koers dat de trainer wil organiseren, maar krijgt hij onderweg toch wel met het een en ander af te rekenen.. meestal door hem zelf veroorzaakt natuurlijk.

Na zoveel grapjes is het moeilijk om constant origineel te blijven. Met een paar gags in deze strip zag je toch net iets te veel de cliché opduiken, maar dat betekent nog niet dat ik niet gelachen heb. De meerderheid van de grollen zijn goed gevonden en de lach blijft dan ook wel constant hangen rond mijn lippen.

Bij een gag-strip zoals deze hoort nu eenmaal een karikaturale tekenstijl met uitvergrote hoofden en uitdrukkingen en we worden daarin niet ontgoochelt. Het plaatje klopt volledig.

In het kort: lachen met de wielerbrigade van kluns en sulDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.