stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Batman: Under the Red Hood 2 Boek 2


Net als in het eerste deel moet Batman het weer opnemen tegen de schurken van Gotham City. Alhoewel, schurken. Met deze 'Under the Red Hood' zit je natuurlijk met een dubbel gevoel. We weten ondertussen dat de Red Hood niemand anders is dan de tweede Robin, Jason Todd, gesneuveld op het 'slagveld'.
'Gesneuveld, zegt u?' en u trekt hier een heel verwonderd gezicht. Ja, gesneuveld, zo dood als een pier. Zelf begraven, met een mooie zerk erbovenop. Maar we zouden ons niet in de comic-wereld wagen noch begeven zonder enige fantasie en zin voor relativering, nietwaar.

Batman zit dus nog steeds in problemen en moet opboksen tegen een super-villain namelijk Blak Mask, die er alles aan doet om zowel Batman als Red Hood onder de duim te krijgen en hier alles voor uit de doos haalt. Verschillende villains mogen een kans wagen en sommigen komen zeer dicht in de buurt. Maar zoals we al gewoon zijn is het ook ditmaal close but no sigar.

'Under the Red Hood' 2 is het verklarend verhaal voor alles waar we in deel 1 de wenkbrauwen over fronsten. Vanwaar komt plots the Red Hood, wat is met de tweede Robin nu werkelijk gebeurd en als hij dan toch zou gestorven zijn, mochten hieromtrent nog vragen zijn, natuurlijk, hoe is hij dan terug onder de levenden gekomen? Wel alles zal je duidelijk worden als je de laatste pagina hebt omgedraaid.

Wat Judd Winick hier uit zijn pen schud mag fenomenaal heten. Deze controversiƫle verhaallijn in de Batman geschiedenis bevat alles om je in spanning te houden. Dat er ook nu weer verrassende wendingen zijn maakt het geheel totaal onvoorspelbaar. Eens je het gevoel krijgt enig houvast te hebben wordt dit zo weer onderuit gehaald. Ook de relatie tussen Batman en Jason zit vol twijfels. Is Jason een hopeloos geval of kan hij alsnog gered worden? Wordt zijn vete met de misdaadbaas Black Mask zijn ondergang en zal hij opnieuw sterven? Je leest het, suspens in elk plaatje, elke pagina, elk deel.

Een meesterwerk met hoofdletter M. En dan heb ik nog geeneens de tekeningen van tekenaars Doug Mahnke, Shane Davis en Eric Battle opgehemeld. Want daar zou ook nog een paragraaf of drie aan gewijd kunnen worden.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.