stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Robbedoes en Kwabbernoot 54 Een piccolo in Sniper Alley


De oorlog in Aswana is eindelijk over nadat dictator Al Jafa een kanjer van een bom op zijn bol krijgt. Voor Don Contralto, die nog steeds in de gevangenis zit, klinkt dit als muziek in de oren. Door zijn gevangenschap heeft hij zich gestort op archeologie en archeologische opgraving. Zijn opzoekingen hebber ervoor gezorgd dat hij een fabuleuze schat op het spoor is gekomen: de schat van Alexandrie (jaja, die van die bibliotheek). Hij stuurt zijn neefje Don Cortizone om Robbedoes en Kwabbernoot onder licht dwang zover te krijgen dat zij op onderzoek uitgaan.

Yoann en Vehlmann hebben nu al enkele delen achter de kiezen dus dan zou je denken dat ze al wat ingeleefd zijn in hun stripfiguren. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en voelen elkaar perfect aan, las ik ergens op het net, en dat blijkt ook uit de strip. Het verhaal start zoals een echte Robbedoes en Kwabbernoot moeten starten. Jammer genoeg blijft dit niet lang duren. Tot de landing in Aswana is het zeer aangenaam om lezen, dan loopt alles te voorspellend en zijn er net iets te veel toevalligheden. Eens de twee helden in het Labyrint zijn tracht men om de lezer op een komische manier in spanning te houden, maar alles is net iets te plastisch.

Het begon dus veelbelovend, jammer dat dit niet volgehouden werd.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.