Recensie

Zonder pardon 1 Zonder pardon


Dit one shot is een nieuwe samenwerking tussen vader en zoon Huppen. Vader Hermann kennen we al jaren lang van prachtige one shots, en series als Jeremiah en Comanche. Met dit verhaal, op scenario van zijn zoon Yves trekken we terug naar Wyoming waar "Comanche" zich afspeelt voor een nieuwe western.


1876, Buck Carter is een opgejaagde outlaw. Hij wordt achtervolgd door marshal Masterson en zijn bende premiejagers. Hij vlucht naar de ranch waar zijn familie woont die hij jaren geleden heeft achtergelaten. Als Masterson hem vindt aarzelt hij dan ook niet om zijn vrouw en zoon Jeb op te offeren om zijn eigen hachje te redden. Zijn vrouw schiet er het leven bij in maar zijn zoon weet, getraumatiseerd te ontsnappen.

Vijf jaar later wordt Jeb ook gezocht en opgejaagd door Masterson. Daarbij kruist hij weer het pad van zijn vader. Zit er dan toch nog een vleugje vaderschap in Buck om zijn zoon te helpen?
http://www.lesuricate.org/wp-content/uploads/2015/02/sans-pardon-hermann-yves-h-620x350.png
De tekeningen van Hermann moeten niet meer vermeld worden, hij heeft een typische stijl en zijn knoestige koppen passen perfect bij deze western. De directe inkleuring helpt daarbij ook om de sfeer van die tijd en de omgeving weer te geven.
http://www.hermannhuppen.com/fichiers/Image/illustrations_banniere/2.jpg
Het scenario van zoon Yves H is een ander paar mouwen. Hij heeft een bloederige western geschreven met veel actie en zonder veel mededogen. Dit is dan ook geen western voor tere zieltjes geworden. Helaas zit er geen karakterontwikkeling in het verhaal, zodat het niet veel meer dan een echte shoot out is geworden.
Dit is dan ook geen nieuwe "Wild Bill is vermoord" geworden. Door de brutaliteiten van alle personages wordt je ook bij geen enkel personage betrokken en vraag je je af waar de auteur naar toe wilde met zijn verhaal.


Kortom een strip voor de fans van echte, harde Westerns en fans van Herman, maar van een verhaal uit deze prestigieuze reeks had ik toch wat meer verwacht!

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.