stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Black Crow vertelt 3 De Bounty


Iedereen kent het verhaal van de muiterij op de Bounty. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit verhaal ook opduikt in deze serie, waar in elk deel de geschiedenis van een boot in wordt verteld. Delitte zorgt voor een kleine raamvertelling met Black Crow die op Pitcairn arriveert vooraleer hij de geschiedenis van dit verdoemde schip uit de doeken doet.

De Bounty is eind 1788 op missie in de Stille Oceaan, het omgebouwde vrachtschip is op weg naar Tahiti om er Broodbomen te laden die ze naar de Caraïben moet brengen. Daar willen ze de planten kweken als goedkoop voedsel voor de slaven. De reis duurt echter lang en het leven aan boord is hard. Eens in Tahiti zwicht een deel van de bemanning voor de charmes van de inheemse vrouwen. Als de lading klaar is en men verder moet reizen gaan de poppen aan het dansen.
In de loop van het verhaal voel je de weerstand van de bemanning tegen kapitein Bligh groeien en ook tweede stuurman Fletcher keert zich stap per stap zich verder af van zijn commandant.
We kennen Bligh vanuit de films en de boeken als een hardvochtige commandant maar in een voorwoord plaatst Delitte dit allemaal in een correct historisch perspectief. We krijgen in dit verhaal een ander beeld van Bligh en ook Christian Fletcher is niet de grote held maar eerder een onsympathiek persoon.

Het enige nadeel aan dit boek is eigenlijk het verhaal zelf. Alhoewel het onontbeerlijk wel een onderdeel van deze reeks moest worden is het verhaal te gekend zodat we niet meer verrast werden. Wel een pluim voor Delitte dat hij het geromantiseerde verhaal van al zijn franjes ontdoet en ons een realistischer versie van de muiterij voorschotelt.
Maar als je Jean-Yves Delitte een ding niet meer moet leren is het prachtige zeilboten tekenen. Hij voelt zich dan ook in zijn element en net zoals in de vorige delen maakt hij ook hier weer enkele paginagrote tekeningen die alleen al de aankoop van dit boek rechtvaardigen!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.