stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Asterix 1 Asterix de Galliër


Asterix is het eerste Asterix verhaal.
Het is lang geleden dat ik dit album heb gelezen. Ik kwam al vroeg in mijn jeugd in aanraking met de Asterix strips. Nog voor ik kon lezen keek ik al naar de grappige plaatjes van Uderzo vol slapstickhumor. Later las ik de grappige teksten van Goscinny.

In dit verhaal maken we kennis met de Galliërs Asterix en Obelix, hun vrienden en de Romeinen. De laatst genoemden zijn de bezetters van Gallië in 50 voor christus. Heel Gallië? Nee niet heel Galië, want het dorpje van Asterix en Obelix biedt nog weerstand. Dit is een doorn in het oog van Caesar. Daarom besluiten de Romeinen er een spion heen te sturen, om zo te ontdekken wat het geheim is van hun succesvolle weerstand. Tot overmaat van ramp ontvoeren ze de druïde Panomarix. Hij is namelijk de enige die het geheime recept kent van de toverdrank. Maar Asterix zou Asterix niet zijn als hij niet een paar listen voor de Romeinen in petto had.

Het was een feest dit album weer eens te herlezen. Le Lombard Asterix de Galliër op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.