stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vampirissimo 7 Het hart van Drada


Het is 1903 en de kleine Drada woont in een zigeunerkamp bij Wiesbaden. Wanneer er een feest is valt een groep mannen de feestgangers aan. Ze vermoorden iedereen behalve de kleine Drada en een oude vrouw. Ze weten te vluchten.
Jaren later duikt Drada op in Wiesbaden. Ze is inmiddels een mooie jonge vrouw geworden. Niemand weet wie ze werkelijk is en waar ze vandaan komt. Ze wordt begeerd door menig man en vrouw.
Drada neemt op gruwelijke wijze wraak voor de moordpartij van 1903. Er worden mooie naakte jonge vrouwen gevonden met het hart uitgerukt. De politie tast in het duister.

Vroeger hield ik niet van dit soort pulpboekjes, maar tegenwoordig vind ik het wel leuk om ze te lezen. Deze boekjes putten uit de bron van de klassieke horror. Maar aangezien het pulp is worden er, soms onbedoelde, grappige plot wendingen gebruikt. Dat maakt het lezen van zo'n boekje zo leuk en minder eng. Aangezien ik nogal een bange poepert ben wordt horror al snel te eng voor me.

Ook het tekenwerk is niet echt bijzonder. Alle vrouwen, die vaak naakt of schaars gekleed zijn, zijn mooi en zien er, afgezien van het kapsel, hetzelfde uit. De mannen hebben wat meer mogelijkheden aangezien ze wel of geen gezichtsbeharing kunnen hebben.
Al met al leuke vermakelijke pulp. Vampirissimo op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.