stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Agent 327 (Oberon) 5 Dossier leeuwenkuil


Oberon Laatst kocht ik mijn eerste Agent 327 album: Dossier Leeuwenkuil.
Het gaat over Henk IJzerbroot, alias geheim agent 327.
In dit verhaal komt hij een oude bekende tegen. Het is een ouwe nazi: kolonel Bauer. Bauer had in de tweede wereldoorlog een professor gevangen genomen. Deze professor maakte tegen wil en dank een super wapen. In plaats dat Bauer zijn superieuren op de hoogte hiervan brengt houdt hij deze uitvinding voor zichzelf. Maar Duitsland verliest de oorlog en Bauer verbergt de uitvinding voordat hij gevangen genomen wordt. Hij verdwijnt achter het ijzeren gordijn. Nu heeft iemand van de Nederlandse geheime dienst 327 verzocht Bauer te helpen vluchten naar het westen. Een uitgelezen moment om er achter te komen waar Bauer het wapen verstopt heeft.

Dit is het recept voor een grappig avontuur. Martin Lodewijk houdt er een humoristische schrijfstijl op na en zijn tekenstijl is ook grappig.
Ik begrijp niet waarom ik niet eerder de Agent 327 strips ben gaan lezen. Maar eenmaal eraan begonnen ben ik vast besloten meer van Martin Lodewijk te gaan verzamelen. Agent 327 op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.