stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ambulance 13 1 Bloedkruis


'Ambulance 13' deel 1 ‚Bloedkruis' gaat over de jonge legerarts majoor Louis Bouteloup. Louis voelt zich machteloos als zijn jongere broer plotseling aan een ziekte overlijd. Hierdoor gaat hij, tegen de zin van zijn vader in, medicijnen studeren. Wanneer de eerste wereldoorlog uitbreekt wordt hij legerarts. Hij ziet de verschrikkingen van de oorlog.

Het verhaal gaat over de onmacht van de soldaten om iets aan hun verschrikkelijke situatie te veranderen. Het gaat over de wreedheden, maar ook over onverwachte humanitaire acties.
Het verhaal is vrij realistisch geschreven. Zo word er gesproken over de ondraaglijke stank aan het front.

Goed werk van Cothias en Ordas. Wel wordt er veel uitgelegd waardoor het verhaal soms wat vaart mindert. Dit vind ik niet zo'n probleem. Het verhaal is boeiend genoeg.

Het enige minpunt is de soms wat krakkemikkige vertaling. Bijvoorbeeld: 'Ik bedank je oprecht om me tot hier te hebben gebracht'.

Amblulance 13 op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.