stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arawn 6 Verbrande aarde


In een wereld bevolkt door goden en demonen, spelen zich verschrikkelijke taferelen af. De goden hebben beslist een spel te spelen waar de mens niet levend uit kan komen. Totale vernietiging van alles en iedereen dreigt, zelfs van de goden zelf. Meer lijkt er niet meer te bestaan...
http://www.images-booknode.com/book_cover/473/full/arawn,-tome-6---la-terre-brulee-472869.jpg
Le Breton brengt geen verhaal voor doetjes (of watjes, zo je wilt). Voor vreugde is in dit boek geen plaats, enkel voor bittere en onverbiddelijke strijd tussen goden met daartussen de nietige mens. In dit deel willen de goden wraak nemen op het wezen dat uit de bloedketel is ontsnapt. Deze heeft immers hun gezel Morrigan gedood en haar goddelijke krachten in zich opgenomen. Hoe is dit onsterfelijke wezen nu nog te stoppen? Alleen een vereniging van de krachten van de goden kan misschien soelaas brengen. Misschien...
Dat alles veel minder van een leien dakje loopt dan mens en god (en dan vooral die laatste) zich had voorgesteld, spreekt voor zich. Anders is het immers veel minder evident om een album vol te vertellen en schilderen.
Dit is duidelijk een verhaal en concept dat niet voor iedereen is weggelegd. Niet alle lezers zullen te vinden zijn voor dit soort duistere vertelling waarin epische gevechten met de daarbij horende liters bloed, verminkte lichamen en dies meer de boventoon voeren. Wie daar wel van houdt, zit met dit album wel goed.
http://www.images-booknode.com/book_cover/473/full/arawn,-tome-6---la-terre-brulee-472868.jpg
De sfeer die van het hele grafische werk uitgaat is grimmig en duister. Er zijn geen duidelijk afgelijnde tekeningen te bekennen en alles is omgeven door veel turbulente vegen en strepen. Dit alles creƫert een heerlijk chaotische indruk die perfect past bij het demonische verhaal. Is er dan niets opbeurends te ontdekken? Toch wel: de enige lichtpunten tussen alle gruwel zijn de prachtig vormgegeven vrouwen die Grenier met plezier en veel toewijding lijkt te schilderen. En daar hoort u mij niet over klagen!
http://www.images-booknode.com/book_cover/473/full/arawn,-tome-6---la-terre-brulee-472867.jpg
Besluit: als je van geen kleintje vervaard bent en houdt van bloedige gevechten tussen mensen en goden en als je de reeks reeds volgt (of bereid bent de andere delen aan te schaffen), zit je opnieuw goed met dit album.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.