stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De klaagzang van de verloren gewesten 5 Moriganen


Deel 5, het eerste deel van een nieuwe cyclus!
Het verhaal speelt zich af voor de vorige cyclus rond Sioban.
De connectie is de jonge Seamus, die we volgen in de mythologische wereld die we kennen van de vorige cyclus.
In dit deel staat echter hekserij centraal. Niet zomaar een heks, een Morigane, de wreedst denkbare soort en bovendien teistert ze de streek in al haar gruwelijkheid.
Waren we verwend met een ijzersterk verhaal en mooi tekenwerk in de eerste cyclus, dan gaan we nu woorden tekort komen met het real-life tekenwerk van Delaby. In zijn gekende stijl zoals we die van Murena kennen tovert hij monsters en bloedmooie vrouwen tot leven.
De verwachtingen waren hoog, het aftellen duurde lang, maar dit vijfde deel lost alle verwachtingen in. Dufeaux toont zich een meester in het verzinnen van mysterieuze mythologische verhalen en Delaby de synchroonvertaler in tekeningen. Deze combinatie heeft voor vuurwerk gezorgd en het voorwoord in de strip belooft ons nog meer, véél meer! Het is dus weer afwachten geblazen naar een vervolg.
Wie de reeks nog niet kende, je kan dit verhaal lezen zonder de eerste cyclus gelezen te hebben, je mist dan enkel wat aanknopingspunten, maar de kern van het verhaal vat je zonder problemen. Zet deze maar al gerust in de top 10 van dit jaar.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.