stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Barelli C4 Barelli en de geheimagenten


In ‚Barelli en de geheim agenten’ staan drie verhalen. Verhaal één is ‚Barelli en de geheim agenten’. In dit verhaal wordt Harry Antigua achterna gezeten door drie geheim agenten. Antigua en de geheim agenten komen uit de kleine republiek Guabana. Antigua is een rebel die de misstanden in zijn land aan de kaak wil stellen. De drie geheim agenten zijn vermomd als muziekanten. Ze hebben onverwacht succes met hun muziek. Barelli besluit Antigua te helpen, maar de geheim agenten geven niet zo gemakkelijk op.

Verhaal twee heet ‚van de regen in de drup!’. In dit verhaal pleegt Hudebert Whiteloaf een overval op het niets vermoedende theaterpubliek. Het is aan Barelli om de gestolen juwelen terug te krijgen en de boeven gevangen te nemen.

Verhaal drie heet ‚Barelli en de dood van Richard II’. In dit verhaal wil iemand hem vermoorden. Hij denkt dit te kunnen doen aan de hand van een William Shakespeare toneelstuk.

Dit is het tweede Barelli verhaal. Het verhaal en de tekeningen zijn van Bob de Moor. Bob de Moor heeft ook meegewerkt aan Kuifje en heeft, toen Jacobs dood ging, de Blake en Mortimer strip: de 3 formules van professor Satö afgemaakt. Het verhaal is spannend geschreven. Ook de tekenstijl spreekt mij aan.

Barelli op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.