Recensie

De grot der herinnering 1 De grot der herinnering


Andreas is al lang geen onbekende in de stripwereld. Hij maakt deel uit van een fantastische generatie auteurs die door Claude Renard werden gestimuleerd in het Brusselse St Lucas Instituut in de jaren zeventig.

Andere grote namen uit die periode zijn oa François Schuiten, Yves Swolfs, Philippe Bertet, Antonio Cosu, Benoit Sokal. Een internationaal gezelschap dat niet dient voorgesteld te worden.

De grot der herinneringen is een vroeg werk van Andreas. Het ontstond in 1981, hetzelfde jaar als Doorgangen in de reeks Rork, maar werd slechts in 1985 voor het eerst gepubliceerd.

In dit album worden de oude Keltische ideeën over goed en kwaad, en over de dood, tot leven gebracht, verweven in een verhaal over afgunst en winstbejag dat in het interbellum is gesitueerd.

Zoals steeds bij Andreas zijn er verschillende lagen in het verhaal. Ook grafisch is dit werk zeker al matuur te noemen. De actie wordt telkens vanuit een ander gezichtsstandpunt weergegeven. De bladindeling is steeds anders en verre van traditioneel.

http://i19.servimg.com/u/f19/15/58/77/55/la_cav11.jpg

Andreas is een auteur die nooit kiest voor de gemakkelijkste oplossing. Toen al niet en nu, 35 jaar later, nog steeds niet. Op geen enkel vlak. Zijn werk verdient het om ook door toekomstige generaties stripliefhebbers gelezen te kunnen worden.

We kunnen deze prachtige heruitgave van een vroeg meesterwerk dan ook alleen maar toejuichen!



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.