stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alzéor Mondraggo 1 De witte steen


Alzéor Mondraggo is een echte pechvogel. Zijn ouders zijn dood, zijn broers en zussen stierven aan pest en cholera en zijn kasteel ligt voor de helft in puin. Bovendien woedt er al meer dan tachtig jaar een oorlog tussen de Engelsen en de Fransen. De enige troost die hij heeft zijn de gebakjes van zijn seniele grootmoeder (specialiteit: vlaai met rauwe kevers) en het gezelschap van de gebochelde Obie (specialiteit: in de weg lopen en badende meisjes begluren). Maar een bezoekje aan een waarzegger leert hem dat het bijna uit zal zijn met de pech. En inderdaad, even later komt zijn beschermgeest Udd Ifase hem een handje toesteken. Hij noemt zichzelf astro-regelaar (klinkt natuurlijk veel chiquer dan beschermgeest), is onzichtbaar en heeft ook een specialiteit: het verlenen van speciale gaven, zoals bijvoorbeeld de gave om taarten tevoorschijn te toveren, zware rotsblokken op te tillen en te vliegen. De gaven zijn echter niet gratis. Voor elke keuze uit de catalogus moet Alzéor een originele prijs betalen. Toch aarzelt hij niet om er gebruik van te maken wanneer de mooie Mustine door de Engelsen ontvoerd wordt. Dit is dé kans om bij de heer van Amenonie, de vader van Mustine, in het gevlij te komen en tot ridder geslagen te worden. Met de hulp van Udd Ifase probeert hij het meisje uit de klauwen van de Engelse snoodaards te redden.

Makyo die een humoristisch verhaal schrijft, we zijn het niet echt gewoon. Toch brengt hij het er goed van af. En dat heeft hij vooral te danken aan de jonge tekenaar David Caryn (zoon van Francis Carin, bekend van Victor Sackville). Met zijn frisse en enigszins karikaturale tekeningen maakt hij duidelijk dat het verhaal ondergeschikt is aan de humor. Maar goed ook, een realistische tekenstijl zou het omgekeerde gepretendeerd hebben met een lachwekkend album als resultaat. Want het verhaal zelf stelt niet zo heel veel voor en is bijwijlen langdradig. Maar gelukkig is er de humor. Meer zelfs, goede humor, iets wat je ook niet al te vaak tegenkomt. Af en toe wordt er wel wat te veel gepraat naar mijn goesting, maar het volgende album zal hierin wellicht beterschap brengen. Ontdek zelf maar waarom.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.