stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Antarcides 3 Het gulden touw


Het derde deel van dit fantasy-vierluik liet nogal op zich wachten want deel twee verscheen al in 2009! Dit lag echter niet alleen aan de vertaling, want het verscheen pas vorig jaar in het Frans. Het voordeel van deze lange periode is wel dat tekenaar Val er op vooruit is gegaan tijdens die periode. Maar hij kreeg daarbij wel de hulp van niemand minder dan Tenuta (Legende van de Scharlaken Wolken).

Het verhaal speelt zich zo’n twaalfduizend jaar af voor onze jaarrekening, Antartica is nog geen ijsvlakte en is de bakermat van het koninkrijk Antarcië. Jaemon, de bastaardzoon van de vroegere koning probeert zijn rechtmatige plaats weer op te eisen. Hij was de zoon van de favoriete van de koning en draagt het merkteken van Atlantis. Hij ontsnapte als baby aan de toorn van Kaärla, de vrouw van de koning, die zijn moeder en de koning liet vermoorden om haar zoon aan de macht te brengen. Sozer redde baby Jaemon en bracht hem onder bij een clan, die hem opvoedde. Maar ook daar was Jaemon niet veilig. Pas in een soort klooster op een eiland kon Jaemon in een veilige omgeving opgroeien en zich voorbereiden op zijn wraak.

Nadat zijn halfbroer in het vorige deel stierf tijdens de strijd spitst de aandacht van Jaemon zich nu toe op de hoofdstad Maelmordha waar Kaärla nog altijd de macht uit oefent. Aangezien hij met een leger weinig kan uitrichten tegen deze machtige stad probeert hij het met een klein groepje en een list. Ondertussen is Jaemon echter ook verliefd geworden op Skall, maar krijgt hij stevige concurrentie van Rann, een brute vechtersbaas. Gelukkig kan hij nog altijd op de steun van Duann rekenen. De rol van Sozer, een atlantide, is over de jaren ook onduidelijker geworden. Hij redde Jaemon wel, maar heeft een eigen verborgen agenda.

Kortom de spanning is soms te snijden, er worden in dit deel al veel antwoorden gegeven, maar er blijft nog genoeg spanning over om voor een denderende finale te zorgen, hopelijk moeten we voor de ontknoping niet weer zes jaar wachten!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.