Recensie

Het derde testament - Julius 4 Boeken 4


In Het derde testament: Julius volgen we de wedervaren van de Romeins generaal Julius en een christelijke slaaf.

Waar de eerste 3 delen vooral tot doel hadden te schetsen hoe de christelijke slaaf als een nieuwe messias, een prins der prinsen, het ware christelijke geloof aanhangt, terwijl vechtersbaas Julius eerder de tegenovergestelde filosofie volgt, zorgt dit vierde deel voor een ommekeer.

Sar Ha Sarim, de prins der prinsen, is terug gekeerd naar Judea en is nu de onbetwiste leider van de oorlogsmachine die alle Joden verenigt en de Romeinen tot nederlagen brengt, en Nero zelfs tot het sluiten van vrede dwingt.

Julius daarentegen keert vredelievender dan ooit terug naar Judea, en heeft daarbij een schare volgelingen.

Was alles dan tot nu zinsbegoocheling? Is Julius de echte messias? Het zijn vragen die ons doen verlangen naar het afsluitende deel van deze serie.

Deze prequel van Het derde testament zal inderdaad uit 5 delen bestaan, we zijn dus dicht bij de ontknoping. Het verhaal van Alex Alice, naar een oorspronkelijk idee van Xavier Dorison, boeit vanaf de eerste pagina en laat je niet los tot je het album uit hebt.

De tekeningen van Thimothée Montaigne zijn van hoge kwaliteit. Hij is in staat emoties bijzonder goed weer te geven. De vergezichten en perspectieven zijn altijd opnieuw een lust voor het oog. De fraaie inkleuring van François Lapierre helpt zeker ook een handje en draagt bij tot de juiste sfeer in elke situatie.

http://www.actuabd.com/IMG/jpg/tt6.jpg

Dit is een topreeks die je in huis moet halen!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.