stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De vier ruiters van de apocalyps 3 Het einde der tijden


Gewoon al maar de vier ruiters van de apocalyps vermelden en de doembeelden dagen op. Ze worden beschreven in het Nieuwe Testament, met name in het enige profetische deel 'De Openbaring'. Voor velen is het een schrikwekkend verhaal, voor anderen dan weer eerder een leuk verzinseltje.

In ieder geval, de ruiters komen in deze reeks één voor één ten tonele. Dit loopt parallel aan het verbreken van de eerste vier zegels. Er zijn in totaal zeven zegels en eens ze alle zeven vernietigd zijn, zal de hel kunnen feestvieren op aarde. Ondertussen is de vierde ruiter terug bij de levenden, nu ja in de hel en zijn de helse machten op zoek naar de laatste drie zegels. Door deze te vernietigen kunnen ze immers de poort naar de aarde open smijten en beginnen aan hun veroveringstocht.De opdracht van een viertal menselijke uitverkorenen is om dit allemaal tegen te houden, maar ze staan er slecht voor. De eerste zes zegels zijn al verloren, waardoor de vier ruiters al hun eerste stappen kunnen zetten op aarde en zij gaan volop op zoek naar de laatste zegel. Deze rust in de handen van een kind, dat weliswaar beschermd wordt in het Vaticaan, maar tegen deze duivelse machten kunnen zelfs zij niet op. De vier uitverkorenen staan voor een schier onmogelijke taak, maar het kind is de dochter van één van hen, dus ze zijn bereid om door vuur te gaan om dit drama alsnog te stoppen. En door vuur zullen ze moeten gaan en nog veel meer ook.

Dit is bombastisch getekend met heel veel bloedvergieten, dramatiek en overvloedig geweld. Het bloed stroomt van de pagina's. Af en toe verlies je zo al wel eens het overzicht, maar meestal is het gewoon leuk kijken naar die overdaad. Je kan er niet omheen, dit is hels. De quotes uit de bijbel vormen enerzijds dan ook een geweldig contrast, maar anderzijds sluit dat taaltje perfect aan bij deze tekenstijl.

In het kort: apocalyptisch en soms wat hoogdravend einde.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.