stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Quetzalcoatl 5 De hoer en de conquistador


De Spanjaarden zijn al enkele delen Maïana, een indiaanse, aan het ondervragen over waar het goud van de Azteken verstopt is. Ze was dan ook onverwacht hoog opgeklommen tot de rang van La Malinche (koningin), nadat de Azteken eerst haar volk zowat uitgemoord hadden en haar eigenlijk alleen maar meegenomen hadden als verzetje voor de soldaten. Zelf wil Maïana vooral wraak en dat op de koning die het order voor de slachting had gegeven. Op lange termijn zal haar gekozen strategie wel vruchten afwerpen, maar op korte termijn zie je nog maar weinig van haar wraak. Uiteindelijk moet ze toch noodgedwongen vluchten uit Tenochtitlan.

Het staat geschreven dat als de god Quetzalcoatl terug op de troon zit, alles zal veranderen. En die verandering zou zeer nefast zijn voor de huidige leiders.. de Aztekenkoning dus. De drang naar wraak is nog steeds groot en dus gaat ze op zoek naar haar god. Onderweg komt ze in aanraking met de gelande Spanjaarden en omdat ze een gouden gift mee had voor Quetzalcoatl nemen ze haar mee voor ondervraging. Al vlug wordt ze in handen gegeven van de inquisitie, officieel om haar ketterij te veroordelen, maar eigenlijk om uit te vlooien waar het goud van de Azteken is.

Maïana heeft al voor vele hete vuren gestaan en tot op heden is ze er altijd in geslaagd om die succesvol te doorstaan, maar dit slaat toch wel alles. De Spaanse inquisiteurs houden in ieder geval van martelen en Maïana is al zwaar verzwakt. Kan ze haar hier nog uit redden? Dat zullen we nu eindelijk te weten komen in de volgende delen, die voor het eerst in het Nederlands gaan verschijnen. Het is al wel duidelijk dat dit een enigszins ruw verhaal is, waarbij geweld, vernietigingen, verkrachtingen, mensenoffers,.. niet geschuwd worden. Geen enkel volk is zonder zonden en jammer genoeg lijkt het me wel een eerder realistisch beeld te geven van het leven zoals het toen was. Het is dan ook wel leuk om vast te stellen dat een vrouw, ondanks alles, haar mannetje staat.

De tekeningen ogen vlot en dynamisch. En de inkleuring is helemaal niet donker of eentonig, integendeel de kleuren zijn zeer fel en helder. Die twee elementen lijken in zwaar contrast te staan met de inhoud van het verhaal van Maïana, maar het vijlt de scherpe kantjes een beetje weg, waardoor het verhaal veel gemakkelijker te verteren valt en niet als een zware blok op de maag blijft liggen.

In het kort: op naar de langverwachte nieuwe Nederlandse delen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.