stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex 2 De gouden sfinx


In dit tweede Alex verhaal stuurt Caesar Alex naar Egypte. In Egypte gebeuren dingen die de eenheid van het Romeinse rijk in gevaar zouden kunnen brengen. Bijna alle boodschappers die Caesar daar naar toe heeft gestuurd zijn niet terug gekomen. Één man is terug gekomen. Vlak voor zijn dood gaf hij Caesar een gouden sfinx. Onderop het beeldje staat Efaoud gekrast. Dus reist Alex af naar Egypte. Hier leert hij de jonge Enak kennen. Samen zetten ze alles op alles om het mysterie rond de gouden sfinx op te lossen.

Weer is zowel het scenario als het tekenwerk van Jacques Martin. Het is weer een leuk en spannend verhaal. Wel mis ik een beetje diepgang in de karakters. Het verhaal begint bij de onderlinge onenigheid tussen de Gallische stammen. Caesar heeft het leger van Vercingetorix ingesloten in de stad Alesia. De ene stam wil Vercingetorix te hulp schieten en de andere stam wil vrede sluiten met de Romeinen. Uiteindelijk moet Vercingetorix zich overgeven. Alex is van geboorte Gallier, maar hij is ook de aangenomen zoon van een Romein. Ik zie nergens terug waarin Alex twijfelt over zijn loyaliteit. Het lijkt erop of hij de Gallische nederlaag helemaal niet erg vind.
Maar misschien was diepgang in strips in 1956, ten tijde van het verschijnen van dit album, nog niet gewoon.

De tekeningen zijn zoals altijd weer subliem. Ik heb mij prima vermaakt met dit album.

Alex op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.