Recensie

De killer 3 In het krijt


In deel twee, de valstrik, is de Killer een deel van zijn geld kwijt geraakt. Bovendien heeft hij Dr. Martini vermoord. Dat zint en tak van de Colombiaanse maffia niet. Zij vinden dat de Killer bij hen in het krijt staat. Mariano heeft de Peetvader ervan overtuigd dat de Killer levend meer van nut is dan dood. Zo besluit de Colombiaanse maffia de Killer in te zetten om liquidaties te plegen. Aangezien de Killer zijn gewoonlijke tarief ervoor krijgt heeft hij geen bezwaar. Wel gaat Mariano bij elke klus mee. Maar de Killer heeft geen keus.

Weer laat Alexis Nolent, alias Matz, de Killer er op los filosoferen. Maar nu heeft hij ook interessante gesprekken met Mariano. Deze gaan bijvoorbeeld over hun imago’s als huurmoordenaar en drugsdealer. Het filosoferen en de actie scenes wisselen elkaar af. Hierdoor wordt het verhaal nooit saai.

Het tekenwerk is weer van Luc Jacamon. Hij tekent heel filmisch. De vlak verdeling is dynamisch en Jacamon is niet bang om extreme close-ups te gebruiken. Hierdoor wordt je nog meer in het verhaal gezogen. Jacamon levert prachtig tekenwerk af. Sommige platen zijn gewoon ware schilderijen. Ze zijn erg sfeervol. Vooral New York bij nacht is super mooi. Sommige platen lijken eerder bewerkte foto’s dan illustraties.

De Killer op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.