stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Atalante - Odyssee 1 Ramses de onverschrokkene


http://i.imgur.com/hq5cswN.jpg

Egypte, ten tijde van de farao's. Waar Ashanti haar kat Ramses die haar ontglipte in een tempel achtervolgd. Ramses die geniet van zijn vrijheid heeft geen oren naar de smeekbeden van zijn baasje. Ongeweten voert hij Ishanti via vergeten gewelven naar een verborgen kamer waar een beeltenis van de god Anubis prijkt. Maar Ramses heeft geen oog voor de godheid daalt steeds dieper de tempel in tot hij onbewust de grens tussen twee werelden overschrijd. Samen met Ashanti komt Ramses in een vreemde wereld terecht, eentje die ze zelfs in hun stoutste dromen niet konden bedenken. Net als Ishanti haar kat wil oppikken wordt deze voor haar neus weggegrist. Als ze verbaasd om zich heen kijkt ontdekt ze in een boom een meisje dat fluks naar haar toekomt. Ze stelt zich voor als Atalante, die eens dat ze op de grond is aanbeland, omring wordt door mythische figuren, waaronder centauren, saters en bosnimfen. Ze vertellen dat haar kat ontvoert werd door de Kraxas, die gek geworden zijn sinds Ishtar gekroond werd tot hun nieuwe koningin. Iedere kat in het bos bevind zich momenteel in handen van de Kraxas. Die via zwarte magie en het bloed der katten de negen levens van deze dieren tot zich willen nemen. Waardoor ze volgens een legende een schier onoverwinnelijk leger kunnen vormen. Dat als doel heeft het land in vuur en vlam te zetten waarna ze een nieuwe eeuwige heerschappij scheppen voor hun koningin. Wat deze horde woestelingen niet beseft is dat Ramses uit een andere wereld komt. Die omwille van zijn afkomst onrustwekkende verstoringen en rampen kan veroorzaken. Hij moet volgens Atalante zo snel mogelijk gered worden en terug keren naar zijn land. Atalanta, Ishanti en de bosbewoners slaan de handen in elkaar om Ramses aan de Kraxas te ontfutselen. Niet zonder risico zoals al snel blijkt, zeker niet als Seth opdaagt om in samenspraak met Ishtar de macht te grijpen. Zal Ishanti Ramses kunnen redden van de Kraxas? Wordt Seth samen met Ishtar de heerser over deze wonderlijke wereld? Met als hamvraag, kan Ishanti samen met Ramses via de doorgangen der goden terugkeren naar Egypte?

http://i.imgur.com/AafRKRq.jpg

Met “Atalante de Odyssee” een spin-off van “Atalante” spits Crisse zich toe op de jeugd van Atalante en Ishanti. Gebaseerd op de Griekse en Egyptische mythologie. Waarbij hij een handig trucje toepast om zijn twee heldinnen en hun beide mythologieën met elkaar te verbinden. Via een poort naar de andere wereld laat hij de Egyptische Ishanti opduiken in het midden van een bos waar de Griekse Atalante haar jeugd doorbrengt omgeven door mythische wezens. Crisse brengt niet echt iets nieuw, naar goede gewoonte schotelt hij ons volgens het bekende stramien een overdaad aan goden, demonen, bosgeesten en pratende dieren voor. Soms wordt het net iets teveel van het goede. We kunnen niet echt ontdekken waarom bepaalde figuren opduiken in de loop van het verhaal of wat ze ook maar toevoegen aan het geheel. Gelukkig wordt het scenario nooit echt zwaar op de hand. Het bevat de juiste dosis emotie, avontuur en humor. Tekenares Evana die eveneens instaat voor de inkleuring heeft een mooie visuele kijk op het verhaal. Zij toont ons mooi uitgewerkte expressieve tekeningen die dicht aanleunen bij Disney en lichtjes gekruid werden met een vleugje manga. Naar alle waarschijnlijkheid wordt met deze serie gemikt op jongeren die iets minder veeleisend zijn dan een een ouder lezerspubliek. WG.

http://i.imgur.com/dGekpn1.jpgDit is een recensie van een gebruiker.