stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Miss Oktober 4 Man, politieagent


In het vorige deel werd de seriemoordenaar gevat die zijn knappe slachtoffers als playboymodellen fotografeerde. Toch houden we nu het vierde deel van Miss oktober in ons handen. Er is namelijk nog genoeg te vertellen over de relaties en conflicten van de verschillende hoofdfiguren.
Het begin van dit vierde deel sluit naadloos aan met het begin van het eerste album. De knappe, maar dove Victor Scott heeft ingebroken in een museum en dreigt gevat te worden door Ariel Samson. Ze loopt weg richting Jordan Clegg een andere flik die in onmin leeft met Ariel. Onmin is een te lief woord voor de haat en rivaliteit tussen de twee. Clegg is een oldschool flik terwijl Ariel van de nieuwe generatie is. Hij is ook erg ambitieus, en schuwt wat geweld en misbruik van connecties niet om zijn doel te bereiken. Zo was Ariel de minnaar van Margaux, de vrouw van Clegg.

Margaux is echter vermoord en Clegg beschouwd Samson als de belangrijkste verdachte! Ondertussen is Victor echter een verhouding begonnen met Clegg, alhoewel ze weet dat hij net weduwnaar is en dat Juanita Jones, de detective/prostituee die haar hielp in de vorige delen ook al een verhouding heeft met Clegg.

Na de ontknoping van de seriemoorden schotelt Desberg ons toch weer een spannend verhaal voor, en het heeft er de schijn van dit dit vooraf wel al was uitgedacht want na die intro versprong het verhaal in deel één zonder terug te keren op die situatie.

Zo worden in dit allerlaatste deel toch alle eindjes mooi aan elkaar geknoopt! Hopelijk kunnen beide heren nog een andere reeks opstarten in de jaren zestig want hoe Quereix die periode laat herleven vol prachtige bolides en dito dames smaakt gewoon naar meer!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.