stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arsène Lupin (Duchateau) 4 Het meisje met de groene ogen


Als tijdverdrijf heeft meesterdief Lupin de gewoonte om willekeurige dames te volgen. Hij besluit een dame met blauwe ogen te volgen. Wanneer deze in de problemen komt overweegt Lupin om in te grijpen. Maar hij heeft al gauw in de gaten dat deze dame heel goed voor zichzelf kan opkomen. Dus besluit hij een andere dame, een dame met groene ogen, te volgen. Maar op zijn pad komt hij weer de vrouw met blauwe ogen tegen. Wanneer deze wordt vermoord komt de dame met de groene ogen weer op zijn pad. Lupin moet natuurlijk weer het naadje van de kous weten. Dit is niet geheel zonder gevaar.

Het oorspronkelijke verhaal is van Maurice Leblanc. Zijn eerste verhaal schreef hij in 1893 en zijn laatste boek verscheen in 1937. Ik ben niet bekend met het origineel van dit verhaal. Het verhaal is voor deze strip bewerkt door André Duchâteau. Het is op zich een prima bewerking. Het verhaal is verrassend en leuk geschreven. Maar toch denk ik dat 48 pagina’s te kort zijn om het verhaal tot zijn recht te doen komen. Dat vind ik jammer.

De tekeningen zijn van Jacques Géron. Het is prima getekend, daar heb ik niets op aan te merken.

Vind ik dit album een aanrader? Ja, als je een niet al te uitgewerkt verhaal verwacht is dit een prima te pruimen album.

Arsène Lupin op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.