stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ward 3 Kapers op de kust


Weet je nog in deel 1 werd vader Frank voor de toren zwaargewond achter gelaten door de rest van zijn familie toen ze vluchtten voor een bende gewelddadige mannen. Frank is nu echter terug maar nog steeds ernstig verwond. Het is dan ook niet helemaal zeker dat de vader het zal halen. Maar in ieder geval is de familie Kessel terug compleet op hun boot 4-ever. Aan boord vinden we ook nog Ward, die hen al van in het begin op het eerste eiland aan het helpen is. En het is duidelijk tijd voor een nieuw avontuur, want daar ligt een nieuw eiland waar ze moeten stoppen voor proviand.

Wanneer ze het eiland, niet meer dan een berg die uitsteekt boven de zee, naderen, zien ze dat er een piratenschip geankerd ligt, maar toch gaan ze aan land. Echter nog voor ze hun eerste stap op land zetten, zien ze iemand weglopen. De achtervolging wordt ingezet en dan blijkt dat de piraten hier een 'schat' zoeken, de mensen hier bekenden zijn van Ward en alles zowaar nog moeilijker wordt voor de Kessels om ooit nog terug thuis te geraken.

Zoals Lost (televisie-serie waar mensen gevangen zaten op een vreemd eiland) is er hier ook iets vreemd aan de hand, bijvoorbeeld de fenomenen waarbij je een toren binnen stapt en plots opduikt op je verloren boot, vreemde eilanden met nog vreemdere inwoners en schatten die eigenlijk gewoon een weg zijn uit deze wereld (of dat hoopt men toch). Ja op wereldreis gaan, kan soms vreemde consequenties hebben. De Bermudadriehoek is er niks bij. Maar juist zoals ik kon genieten van het aparte en onverklaarbare van Lost, kan ik dat hier ook. Ik wil weten hoe het in elkaar zit, wat de verklaring gaat zijn. Dit is vooralsnog niet het niveau van Lost, door iets te veel toeval, maar is desalniettemin intrigerend.De tekeningen zijn beter, de inkleuringen zijn nu consequent doorheen de pagina's. Het enige dat nog te bemerken valt is dat gelet op de omstandigheden het wel raar is dat geen enkel personage vuile kleren draagt. Zelfs al ligt men op de grond om te spioneren, dan nog is er later geen spatje modder te bespeuren. Door de anders gedetailleerde tekeningen verwacht ik dat wel, maar laat dat de pret niet bederven. De karakterkoppen met hun geijkte uitdrukkingen maken veel goed. Ze tonen echt wat ze voelen en dat brengt behoorlijk wat atmosfeer in deze strip.

In het kort: een mysterieus verhaal dat eigenlijk pas beoordeeld zal kunnen worden na het onthullen van het geheim.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.