stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Titeuf (Nederlandse reeks) 13 Word toch eindelijk eens volwassen, Titeuf!


http://i.imgur.com/NjjvVeC.jpg

Titeuf zit in een diep dal. Voor het eerst in zijn jonge leventje zakt zijn branie hem in de schoenen. In zijn veel te kleine hersenpan tollen en wervelen de gedachten en zorgen door elkaar. Wat is er aan de hand? De puberteit dreigt hem te verstikken als een onbekende moloch die als een pletwals op hem afstormt. Wat staat onze held op sokken te wachten? Wordt hij gespierd als de hulk, verschijnt er baardhaar op zijn gelaat en duikt er haar op in zijn onderbroek? Wat te doen met de testosteron en de langer wordende armen en benen? Vragen waarmee hij bij niemand terecht kan. Niet bij zijn mama of papa en zeker niet bij zijn vriendjes. Die proberen hem wel op alle mogelijke manieren te steunen. Ze slaan er medische encyclopedie├źn en naslagwerken op na die alleen maar meer vragen en zorgen oproepen. Ten einde raad wordt besloten om in een nabijgelegen school pubers te bestuderen om zo alvast de nodige kennis op te doen. Pubers lijken een raar soort volkje, ze lopen op een aparte manier, trekken hun muts over de oren en slaan een raar taaltje uit dat zij alleen schijnen te begrijpen. Als Titeuf de stoute schoenen aantrekt en de proef op de som wil nemen of hij ooit tot dit selecte clubje zal behoren komt hij van een koude kermis thuis. Enkele flinke klappen tegen zijn kanis zetten hem al snel weer met beide voeten op de grond. Zal hij ooit de puberteit kunnen doorgronden en doorstoten naar de volwassenheid? Ook zijn liefdesleven zit op een laag pitje. Ramatou en Nadia maken het hem niet echt makkelijk. Beide jongedames willen een plaatsje innemen in zijn hart. Titeuf echter kan niet kiezen en stelt een amoureuze halftime voor. Op maandag is Ramatou zijn liefje, op dinsdag Nadia waarna op woensdag Ramatou dan weer haar plaats inneemt. De jongedames staan echter niet open voor het vernieuwende experiment en verbannen Titeuf naar het verdomhoekje. Als er dan nog een klasgenootje uit het verleden opduikt aan wie Titeuf eeuwige trouw beloofde loopt het helemaal de spuigaten uit.

http://i.imgur.com/5uahYxR.jpg

Tekenaar Zep tevens de scenarist van de strip Titeuf weet het geheel goed samen te vatten. Brengt op een unieke wijze het probleem puberteit voor het zoeklicht. Hij doet dit op een grappige maar meestal serene wijze. Hij bied ons een blik op wat de jongeren bezig houd en hoe ze omgaan met de stofwisseling in hun lichaam. Titeuf is hiervoor een uitstekende uitlaatklep. Een hyperactief figuurtje dat voorloopt op de feiten, zich zorgen maakt om niets en de anderen opzadelt met zijn problemen. Waardoor de vragen toenemen en de meest onwaarschijnlijke theorie├źn over de puberteit de ronde doen. Dit alles wordt gevat in een cartoonachtige tekenstijl waardoor de figuren uiterst flexibel overkomen. Een tekenstijl die uitstekend geschikt is om de meest vreemde gezichtsuitdrukkingen naar voren te brengen en aan ieder figuurtje een eigen karakter weet mee te geven. WG.

http://i.imgur.com/qq0YJ68.jpg

Dit is een recensie van een gebruiker.