stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Walhalla (Lechuga) 2 Het onverenigd koninkrijk


We hebben er langer op moeten wachten dan we hadden gehoopt maar na twee jaar is hier dan toch het tweede deel van Walhalla. Het uitgangspunt is nog altijd gelijk als het eerste album: de inwoners van het eiland Rvahr zijn nog altijd in hun bestaan bedreigd door de op uitbarsten staande vulkaan. Daarom zijn Vandahr, Rüdolf en Ongür op pad getrokken om het Walhalla te vinden zodat het ganse dorp kan verhuizen. In het koude thuisfront kunnen de bange bewoners de avonturen van hun helden volgen op de bûûs, een soort televisie avant la lettre uit de damp van een kokende pot! Meer nog, op de laatste bladzijde ontdekten ze toevallig dat ze hun helden konden helpen via de bûûs door te blazen op een windstille dag trok de Drakkar toch zuidwaarts!

In het eerste avontuur probeerden ze zich in Schotland te vestigen, maar dit bleek, tot de vreugde van het stamhoofd die het daar te koud en regenachtig vond, niet te lukken. Nu trekt Kilt de stoere dochter van een clanleider met de vikings en Bernard het postschaap mee richting zuiden!

Eigenlijk raken ze niet veel zuidelijker want door een storm slaat Rüdolf overboord en wil Kilt hem redden. Vandahr en Ongür blijven achter op de drakkar maar leiden schipbreuk in Engeland. Ze landen er in de electorale strijd tussen kandidaat Jan en Robin Hood. Prins Jan wil Engeland omvormen tot een democratische republiek terwijl Robin de monarchie wil behouden. We krijgen hier een stevige persiflage op Robin Hood voorgeschoteld! Vandahr en Ongür belanden in het kamp van Jan terwijl Rüdolf en Kilt bij de monarchisten arriveren. Ze worden allemaal als Fransen beschouwd en krijgen een opdracht met als beloning een stuk land!

Kortom ook dit verhaal uit de koker van Pothier is er een vol avontuurlijke kolder met een knipoog van het hoogste niveau. Niet alleen de burleske actie, ook de spitsvondige humor tillen dit verhaal naar omhoog, dit alles ondersteund door de tekeningen van Lechuga in de stijl van Steven Duprés kaamelott zorgen voor een smakelijke cocktail die u niet mag missen!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.