stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ars Magna 3 V.I.T.R.I.O.L.


Het geheim werd maar groter en groter.. wat bewaart deze loge in Brussel? Er stierven mensen voor om het geheim toch maar geheim te houden. Grootse plannen werden gemaakt en uitgevoerd voor het onwaarschijnlijke geval dat de meeste leden van de loge zouden sterven en om zo de andere leden toch een kans te geven het geheim te ontdekken. En natuurlijk doet dit zich dan ook voor. Die zoektocht door Brussel wordt een race van het verzet tegen de nazi's.. met een razend spannend verloop.

https://litteraturemaconnique.files.wordpress.com/2015/05/ars-magna-t3-vitriol-projet-couverture.jpg

Toegegeven, dit klinkt als een complottheorie en is wellicht een beetje vergezocht: geheime en eeuwenoude organisaties, een schat die eigenlijk een wapen zonder weerga is waardoor de macht over de wereld een mogelijkheid wordt, geheime doorgangen en cryptische hints. Het klopt allemaal. Maar combineer dit met de Tweede Wereldoorlog, breng het op een leuke manier en je hebt een geslaagde combinatie voor diegenen, zoals ik, die dat wel eens graag lezen. Goed tegen kwaad met het ultieme wapen als inzet. Entertainend omdat het je zelf ook laat zoeken en meedenken met alle cryptische hints, spannend omdat je in een race zit die je echt wel wil winnen en gewoon leuk omdat het zo vlot en interessant gebracht wordt: net genoeg antwoorden om verder te gaan, net te weinig antwoorden om zo het geheim lekker lang mysterieus te laten.

De tekeningen onthullen veel van de acties en geven hierdoor een gevoel dat je er midden in zit. Je kan er niet omheen dat dit een dynamisch verhaal is waarbij vuurgevechten, achtervolgingen en explosies een alledaags gegeven zijn.. heerlijk!

In het kort: een leuke, spannende reeks

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.